National

Petre Toba: 120.000 de persoane au traversat duminica granita Romania – Ungaria

Publicat: 21 dec. 2015
1

Petre Toba, ministrul de Interne, le-a cerut luni prefectilor si sefilor structurilor teritoriale de ordine publica sa fie identificate locurile in care vor fi organizate manifestari cu public numeros, in urmatoarea perioada, si sa fie evidentiate eventualele riscuri si vulnerabilitati din punct de vedere al sigurantei publice.

Petre Toba, ministrul Afacerilor Interne a avut luni o videoconferinta cu prefectii si sefii structurilor teritoriale pentru analizarea masurilor luate pentru cresterea sigurantei cetateanului, inclusiv prin asigurarea unui climat de ordine si liniste publica in perioada vacantei de Craciun si de Anul Nou.

„S-a cerut prefectilor si structurilor teritoriale de ordine publica sa fie identificate locurile in care vor fi organizate manifestari cu public numeros si evidentiate eventualele riscuri si vulnerabilitati din punct de vedere al sigurantei publice. Toate aceste locatii vor fi asigurate de patrule si echipaje de ordine publica, pentru prevenirea si descurajarea oricaror fapte antisociale si pentru asigurarea interventiei rapide la solicitarile cetatenilor”, precizeaza comunicatul MAI.

De asemenea, in cadrul videoconferintei, ministrul Petre Toba a atentionat asupra situatiei inregistrate in punctele de frontiera, unde in ultimele 48 de ore s-au inregistrat timpi mari de asteptare pentru intrarea in tara.

„Conform datelor prezentate de catre Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, duminica, 20 decembrie a.c., pe frontiera romano-ungara au trecut granita peste 118.400 de persoane, ceea ce inseamna o crestere de cinci ori fata de media valorilor zilnice. Majoritatea acestora au folosit PTF Nadlac, datorita facilitatii oferite de infrastructura rutiera, numai prin acest punct de frontiera intrand in tara peste 25.000 de persoane”, precizeaza MAI.

In aceste conditii, sursa citata mentioneaza ca reprezentantii Politiei de Frontiera au utilizat la maxim toate arterele de control, au suplimentat aparatura necesara controlului si numarul de politisti de frontiera din turele de lucru, ajungand sa se actioneze cu peste 3.300 de politisti de frontiera la nivelul frontierei de stat. „In aceasta dimineata (luni — n.r.) valorile de trafic in punctele de frontiera au revenit la normal”, precizeaza comunicatul MAI.

Referitor la gestionarea situatiilor de urgenta, chiar daca informarile meteorologice nu prognozeaza fenomene deosebite pentru perioada sarbatorilor, ministrul Afacerilor Interne le-a cerut prefectilor sa fie pregatiti pentru ca, in aceasta perioada, pot aparea oricand modificari ale situatiei meteo, iar reactia institutiilor abilitate ale statului pentru ajutorarea populatiei trebuie sa fie rapida si eficienta.

De asemenea, pentru ca elevii sunt in vacanta si foarte multi dintre acestia se vor afla in tabere scolare, angajatii MAI vor mentine legatura cu inspectoratele scolare si cu celelalte institutii abilitate ale statului, responsabile cu desfasurarea acestor activitati, astfel incat in aceste locuri sa nu existe situatii de risc pentru copii, se mai arata in comunicat.
Adauga un comentariu