National

Petitie online pentru demiterea tuturor responsabililor de accidentul aviatic in care au murit Aura Ion si Adrian Iovan

Publicat: 23 ian. 2014
1

Romanii au initiat o petitie online pentru demiterea tuturor celor responsabili de tragedia din Muntii Apuseni, in care si-a pierdut viata pilotul Adrian Iovan si rezidenta Aura Ion. Petitia o gasiti aici.

„Este absolut revoltator faptul ca acesti eroi, prin mainile carora au trecut mii de oameni, sa fie lasati prada mortii, din cauza incompetentei acelor oameni aflati in functii de conducere ale unor institutii importante ale statului roman”, se arata in introducerea petitiei, semnata momentan de doar 79 de oameni.

„Tot ceea ce au reusit pe deplin insa a fost o bajbaiala generalizata, iar acest lucru a dus la decesul pilotului Adrian Iovan, cat si a tinerei Aura Ion. Autoritatile statului au esuat lamentabil in cadrul misiunii de salvare a celor accidentati”, mai scrie in petitie, potrivit adevarul.ro. Petitionarii doresc demisia tuturor celor responsabili din ministere, STS, IGSU, ISU si Politie.

Citeste si: Eugen Nicolaescu se spala pe maini: „Nu am stiut unde sa trimitem echipajele medicale”

Seful ROMATSA Aleodor Marian Francu si-a dat demisia. Acesta a declarat miercuri ca si-a inaintat demisia Consiliului de Administratie, „pentru linistea si stabilitatea institutiei”, dar ca nu are nimic sa-si reproseze, arata Mediafax. „Demisia este un act unilateral. În atmosfera creata, nu mai puteam sa-mi exercit functia de manager. ROMATSA are nevoie de stabilitate”, a spus Aleodor Francu. STS spune ca medicul Zamfir nu a trimis coordonatele Reprezentantii Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) sustin ca, de fapt, medicul Radu Zamfir, cel care a tinut legatura telefonic cu autoritatile de la momentul prabusirii – nu ar fi trimis deloc coordonate catre salvatori. La randul lor, reprezentantii Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), nu-si asuma vina pentru cele intamplate. Acestia sustin ca medicul Zamfir a trimis coordonate gresite.

„M-au socat si pe mine aceste declaratii. Legat de masurile luate de guvern, este prematur sa comentam atata timp cat nu am vazut inca raportul. Asteptam sa se sedimenteze lucrurile”, a explicat pentru adevarul.ro profesorul Radu Deac, presedintele Agentiei Nationale de Transplant (ANT).

Citeste si: STS: Doctorul Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate geografice

Un raport preliminar al ROMATSA precizeaza faptul ca au existat informatii de la aparatele aflate in zbor ca avionul prabusit avea functionala statia de transmitere a unui semnal in caz de urgenta, insa semnalul trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a intamplat deoarece expertii nu au raspuns apelurilor telefonice si mesajelor electronice ale partii romane.

Un sef din MAI a fost demis, iar cei de la IGSU si ROMATSA au demisionat Secretarul de stat din MAI Catalin Chiper a fost demis iar sefului STS, Marcel Opris este la un pas de a parasi fotoliul pe care il ocupa. De asemenea, sefii ROMATSA si IGSU au decis sa demisioneze astazi dupa ce Victor Ponta a prezentat concluzia raportului in cazul accidentului aviatic din Apuseni. Premierul nu a spus insa nimic despre ministrul de Interne, Radu Stroe, cel care s-a intrecut intr-o serie de gafe dupa prabusirea avionului.

Citeste si: Reactie halucinanta a Politiei Romane. De ce nu a folosit aparatura de care dispune pentru salvarea victimelor accidentului din Apuseni

Raportul Guvernului gaseste un singur vinovat in cazul tragediei aviatice din Muntii Apuseni: „ROMATSA Bucuresti nu a manifestat un rol activ in conformitate cu competetele prevazute de lege, nu a luat masurile necesare in vederea stabilirii zonei de cautare a aeronavei disparute si nu a declansat operatiunile de cautare”.
Comentarii
  • petitii on-line si like-uri pe facebook sunt fix pielea poolii. e usor sa condamni ceva asezat comod in fata calculatorului, sa-ti dai cu presupusul, cu empatia de rigoare. cu iesitul in strada e mai greu…

Adauga un comentariu