Eveniment-Social

Petardele au facut inca trei victime

Publicat: 04 ian. 2001
1

•Alti aproape 200 de ieseni au necesitat ingrijiri medicale in urma abuzurilor alimentare si a consumului excesiv de alcool

Dupa ce, de Craciun, doi copii au ajuns la spital dupa ce au fost raniti usor de explozia petardelor, si noaptea de Revelion a facut trei victime. Iulian H. (20 de ani), Cristian M. si Iulian G. au ajuns la Unitatea de Primire Urgenta de la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde li s-a acordat asistenta medicala de specialitate.

 Ca mai toti iesenii, au folosit petarde, insa, explozia acestora le-a provocat usoare arsuri oculare, care, din fericire, se vor vindeca fara a lasa sechele. Medicii avertizeaza inca o data asupra pericolului pe care-l reprezinta explozia petardelor deoarece se pot produce accidente cu consecinte foarte grave, anul trecut fiind inregistrate cazuri in care globii oculari ai victimelor au fost afectati in intregime.

Pentru a evita astfel de accidente nedorite, conducerea Directiei de Sanatate Publica intentioneaza sa faca demersurile necesare pentru a se interzice, incepand de anul viitor, vanzarea petardelor si artificiilor pe raza Iasului. In noaptea de Anul Nou si de Sfantul Vasile, aproape 200 de ieseni au cerut ajutorul medicilor in urma abuzurilor alimentare si a consumului exagerat de alcool.

Au fost multe cazuri de indigestie si hipertensiune arteriala, datorate in primul rand abuzurilor alimentare asociate cu nerespectarea tratamentelor prescrise bolnavilor cronici. Angajatii corpului de inspectori de stat ai Directiei de Sanatate Publica Iasi au asigurat permanenta pe perioada Revelionului, insa nu au fost semnalate probleme deosebite.

„Nu am avut nici o sesizare confirmata referitoare la aparitia unor focare de infectie ci doar telefoane din partea unor persoane care se simteau rau si doreau ajutor medical, sau niste reclamatii minore”, ne-a spus dr. Cornelia Teodorescu, sefa corpului. Din pacate, cele mai multe reclamatii faceau referire la ieseni care arunca gunoiul pe geam. De asemenea, s-a primit un telefon de la cativa locuitori din Tibana care reclamau faptul ca sunt deranjati de zgomotul facut de clientii unui bar din centrul localitatii.
Adauga un comentariu