Eveniment-Social

Peste o suta de mii de lei pentru societatea civila ieseana

Publicat: 29 oct. 2015
1

@ Mai multe asociatii non-guvernamentale, printre care si ligile tinerilor studenti, au fost prezente in cadrul intalnirii cu membrii primariei @ Societatea civila a primit o importanta sustinere financiara din partea administratiei locale iesene

Ieri, in cadrul unei intalniri ce s-a desfasurat in sala mare a Primariei municipiului Iasi, intre membrii administratiei locale si cei ai societatii civile, s-a discutat despre modificarea regulamentului de finantare a organizatiilor non-guvernamentale. Astfel, acest parteneriat intre administratia locala si societatea civila, reprezentat prin regulamentul de finantare, se va baza pe trei principii precum codecizia, cofinantarea si cofurnizarea. Avand in vedere ca activitatea ONG-urilor se intersecteaza cu cea a primariei pe domenii precum cel educational, sanitar sau social, s-a hotarat diminuarea cu 10 procente a contributiei ONG-urilor pentru cofinantare. In urma evaluarii proiectelor depuse de organizatiile nonguvernamentale din Iasi, în cadrul Programului municipal de finantare a proiectelor societatii civile din anul 2015, cea mai mare suma va fi alocata Fundatiei Star of Hope Romania, mai exact 28.500 lei, pentru proiectul „Pasi pentru o comunitate incluziva„.

Fundata Serviciilor Sociale Bethany a primit 26.100 lei, pentru servicii de recuperare si integrare sociala a copiilor si tinerilor cu dizabilitati, Asociatiei Salvati Copiii i s-au alocat 19.888 de lei, pentru campania „Gandeste in afara…Stigmei” si Asociatia EURODEMOS a primit o suma de aproximativ 15.000 lei, pentru a duce la bun sfarsit campania „Lideri pentru Europa”. Restul ONG-urilor care au aplicat si au primit finantare din partea primariei, li s-au acordat sume cuprinse intre 10 si 13 mii de lei. Suma totala adjudecata se ridica la valoarea de 149.993 lei, dintr-un total al fondului alocat de la bugetul local pentru finantarea proiectelor societatii civile de 150.000 lei. O noua intalnire intre administratia locala si societatea civila va fi organizata la Palatul Roznovanu in cursul lunii noiembrie, adunare menita a face un bilant al activitatii, precum si a pune la punct eventuale discrepante care vor aparea in proces.  
Adauga un comentariu