Local

Peste doua milioane de euro destinati iesenilor care folosesc energie regenerabila

Publicat: 05 oct. 2016
1

În perioada 10 – 24 octombrie 2016, iesenii interesati pot depune la Agentia pentru Protectia Mediului Iasi dosarele de finantare pentru Programul Casa Verde Clasic, destinat persoanelor fizice. Suma alocata judetului Iasi in cadrul programului este de 2.303.037 lei, iar prin programul Casa Verde Clasic iesenii pot beneficia de finantare prin Administratia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încalzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabila.

Echipamentele finantate prin programul mentionat sunt panourile solare si pompele de caldura, cuantumul finantarii nerambursabile fiind în functie de tipul instalatiei. Astfel, se acorda pâna la 3.000 lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; pâna la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare presurizate; pâna la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv pompele de caldura aer-aer.

„Dosarul de finantare complet se va depune la APM Iasi, personal, in forma specificata in ghid. APM Iasi va înregistra doar dosarele complete. Ghidul de finantare, precum si anexele acestuia se gasesc si se pot descarca de pe  site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, sectiunea Casa Verde Clasic”, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi.
Adauga un comentariu