Eveniment-Social

Peste doua mii de ieseni si-au facut buletine in cadrul unei campanii in comune

Publicat: 02 mai 2014
1

@ Directia Locala de Evidenta a Persoanelor a eliberat in trei luni peste 2000 de catti de identitate

In perioada 6 februarie – 11 aprilie, Directia Locala pentru Evidenta Populatiei (DLEP) a derulat cea de-a treia editie a Campaniei „Prioritate la identitate„, care are drept scop punerea in legalitate pe linie de evidenta a persoanelor si stare civila a cetatenilor din comunele arondate municipiului Iasi. Astfel, functionarii DLEP s-au deplasat cu urna mobila in fiecare din cele 26 de comune arondate de unde au preluat cereri de eliberare a actului de identitate si a certificatelor de stare civila pierdute sau deteriorate. In cele trei luni in care s-a derulat campania, 2017 persoane au fost puse in legalitate.

„Prin actiunea noastra, persoanele in cauza nu au mai fost nevoite sa se deplaseze in municipiul Iasi pentru obtinerea actului de identitate deoarece inclusiv eliberarea s-a realizat in comuna de domiciliu prin intermediul posturilor de politie. In cazul editiilor anterioarea au fost puse in legalitate 3241 persoane”, a anuntat Marius Bodoga, directorul DLEP.

Campania DLEP s-a adresat persoanelor care aveau actul de identitate expirat sau urma sa expire in urmatoarele sase luni, implinisera 14 ani si nu aveau act de identitate, aveau actul de identitate pierdut, furat sau deteriorat, isi schimbasera domiciliul, s-au casatorit, au divortat sau si-au schimbat numele ori detineau un buletin de tip vechi si doreau carte de identitate.

Citeste si: S-a deschis sediul DLEP, in Iulius Mall – FOTO
Adauga un comentariu