Eveniment-Social

Peste 30 de angajati de la Institutul Socola vor primi salarii majorate

Publicat: 17 iun. 2015
1

@ Salariatii vor beneficia de un spor de 75 la suta pentru conditiile speciale de lucru

Conducerea Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi a aprobat ca 31 de angajati care isi desfasoara activitatea la patul bolnavului sa primeasca bani in plus la salariu. Incepand cu 1 iunie 2015, 31 de asistenti medicali si infirmieri vor beneficia de un spor de periclitate de 75 la suta fata de 50 la suta cat primeau inainte. „În cazul celor 31 de salariati exista o inechitate salariala. Erau angajati care pentru o activitate similara primeau sporuri diferite. Astfel, erau cadre medicale care lucrau la patul bolnavului si care aveau un spor de periclitate de 75 la suta, iar 31 de angajati din aceeasi categorie care primeau un spor de 50 la suta. Printr-o decizie data la începutul lunii iunie, în cazul celor 31 de angajati s-a corectat aceasta inechitate, fiind acordat sporul de 75 la suta”, a declarat dr. Gabriel Oprisanu, managerul Institutului de Psihiatrie Socola. Reprezentantii salariatilor au precizat ca este vorba de personal nou angajat care ar fi trebuit sa primeasca de la angajare acelasi spor ca si colegii din sectiile unde isi desfasurau activitatea.

„Noi am avut o comisie de dialog social la prefectura si am discutat si despre aceasta problema. Asistenti medicali cu vechime din aceeasi sectie primesc spor de periclitate de 75 la suta, iar cei care s-au incadrat de doi-trei ani primesc un spor de 50 la suta. Sporul de periclitate este la fel si pentru un angajat nou si pentru unul cu vechime. Sporul de risc este acelasi. De comun acord, conducerea unitatii medicale a emis decizii pentru cei 31 de angajati pentru a beneficia de un spor de 75 la suta”, a declarat Iulian Cozianu, vicepresedintele Sanitas Iasi.
Comentarii
  • Domnilor Tanase si Cozianu,in ce conditii se acorda sporurile si cum?Cand o sa obtineti si pentru angajatii IRO Iasi macar sporul de 50%,stiti in ce conditii de munca se lucreaza aici in comparatie cu multe spitale din oras care beneficiaza de 75% spor,in conditiile in care poate diferentele de salar sunt foarte mari!Cu respect si astept sa faceti ceva si pentru IRO.

  • Cum sa nu se uite de sporurile salariatilor cand Gina Grecianu in loc sa aplice legea ea se ocupa cu achizitia centralelor de la Sipote si cu angajarile de asistente si infirmieri. Si acum mai asteapta unii cu banii dati sa fie angajati, dar Gina a uitat de ei ! Se mai duce Gina la Onix sa ia pranzul din restul de banisori ce ii mia are de primit de la Soranescu ?

    • Cum a intrat in belelele Lucian Burlea din cauza Ginei Grecianu asa o sa pateasca si noul manager daca o sa o acopere atat de mult !

  • DECI S-AU TAIAT SPOTRURILE UNOR ANGAJATI,ILEGAL,DE 25% DIN 75 CA SA SE DEA LA ALTII.Cum e posibil asa ceva?Chiar nimeni nu vede nimic
    ?Spiatalul ala are parte numai de directori incompetenti pusi pe criterii polirice si care nu sint in stare decit sa faca rau unor angajati in favoarea altora?SPORUL DE 75% A FOST OBTINUT IN 2005 PENTRU TOT PERSONALUL MEDICAL SI ACUM VINE UNUL DIN BOTOSANI SI SPUNE CA E ILEGAL.DAR DE AVEREA LUI NU SPUNE CA A FOST OBTINUTA ILIGAL,PE EL NU SE VEDE NUMAI PE NISTE AMARITI.PAI DACA N-AR FI ANGAJATII EL ER MAI AVEA UNDE SA FIE DIRECTOR.RUSINE SA-I FIE.AFARA CU EL.AFARA.AFARA

Adauga un comentariu