Eveniment-Social

Peste 2 miliarde impartite de primarie ONG-urilor si fundatiilor

Publicat: 24 iul. 2014

Programul municipal anual de finantare a proiectelor societatii civile, prin care primaria pune la dispozitia ONG-urilor cofinantari totale de 1,5 miliarde de lei vechi, a atras atentia a 13 organizatii, o a 14-a solicitare, depusa de Fundatia Papadia dupa termen, fiind descalificata.

Potrivit oficialilor primariei, cea mai mare cofinantare – 50.000 lei a cerut-o Asociatia Compania FAPT Iasi pentru evenimentul „Electrolive session„. Asociatia „ADV” si Fundatia Bethany au solicitat cofinantari de cate 48.360 de lei, in timp ce Fundatia „Star of Hope” a solicitat aproape 39.000 de lei. Cei de la Asociatia „Artes” si Asociatia „Surasul Albastru” au cerut 34.500, respectiv 32.500 de lei in timp ce Asociatia Centrul Multimedia Teatru Fix mizeaza pe o cofinantare de 26.500 lei pentru proiectul „Autor dramatic. Autor viu”. „APSIDES vrea un sprijin de 24.00 de lei pentru proiectul «O zi la muzee – caravana cultural-educativa», in timp ce Fundatia Comunitara solicita 23.000 de lei pentru proiectul «Mentorat pentru performanta».

Asociatia Salvati Copiii
a cerut si ea 17.364 lei, ANCAAR a solicitat 11.768 lei, Eurodemos a venit cu solicitarea cofinantarii unui proiect cu 6.652 lei, in timp ce Asociatia Nutrigrup vrea 6.000 de lei pentru proiectul «Fecultente egal energie. Povesti si sfaturi din traista cu sanatate»”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii. In ceea ce priveste finantarea proiectelor din cultura scrisa, bugetul alocat de primarie este disputat de fundatiile „Convorbiri Literare”, „Solidaritate, Speranta”, „[email protected] Literara”, Fundatia Culturala Poezia, Fundatia Culturala „Calea, respectiv Asociatia Culturala Feed Back, acestea avand la dispozitie un buget de 75.000 lei, cofinantarile solicitate fiind de 172.000 lei. „In perioada urmatoare vor fi analizate solicitarile pentru a se stabili care sunt eligibile si cu ce sume vom veni noi”, a completat Sebastian Buraga.
Comentarii
  • Dar fundatiile care au in grija cainii de pe strazi,caini ce nu mai au nici macar cercel in ureche,cate miliarde primesc? E secret?

Adauga un comentariu