Eveniment-Social

Peste 10.000 de produse pentru igiena orala se vor distribui gratuit

Publicat: 17 mai 2012
1

Ieri, prof. univ. dr. Norina Forna, decan al Facultatii de Medicina Dentara Iasi, a lansat cea de a IV-a editii a Zilelor Profilaxiei Generale si Orale in Moldova. Manifestarea vizeaza reducerea numarului de persoane cu probleme de sanatate orala prin informarea in masa a iesenilor cu privire la modalitatile de ingrijire corecta a acesteia, precum si evaluarea starii de sanatate generala si orala a cetatenilor din mediul rural cat si din cel urban.

Evenimentul este structurat in doua etape. Prima etapa s-a desfasurat ieri si a constat intr-un simpozion unde specialisti din domeniul medicinei dentare au sustinut o serie de conferinte. Cea de a doua etapa este dedicata Caravanei Profilaxiei. Pe data de 22 mai intre orele 9.00 si 21.00 Caravana Profilaxiei va imparti iesenilor periute si pasta de dinti, apa de gura, ata dentara si alte produse destinate igienei orale.
Firmele de specialitate colaboratoare au pus la dispozitie peste 10.000 de produse din sfera igienei orale pentru a fi impartite iesenilor la punctele de prezentare. In Iasi, printre punctele de lucru ale Caravanei se numara parcul din fata Teatrului National, zona Copou, Alexandru si Nicolina II.

Pentru comunele cuprinse in programul evenimentului, Caravana va poposi la dispensarele medicale aferente fiecarei locatii in parte. Intre comunele vizate se numara Popesti, Braiesti, Dagata, Dobrovat, Gropnita, Rediu, Miroslava si Ciurea. Cei interesati si prezenti la eveniment vor putea primi consultatii sumare realizate de cei aproape 160 de medici rezidenti si 200 de studenti ce vor insoti Caravanele. Manifestarea este organizata de Asociatia Dentara Romana pentru Educatie, Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa, in parteneriat cu firmele ce promoveaza produse de profilaxie pentru prevenirea patalogiei orale.
Comentarii
  • – Felicitari d-na Decan ! Urmaresc cu mult interes si deosebita apreciere initiativele dvs. Personal, recunosc, nu am avut ”curajul” sa va consult… Parerea mea despre medicii stomatologi, (si din cate stiu nu numai a mea ci si a altora), tine mai degraba de…un scenariu horror ! Chiar daca in viata am avut (si inca mai am) de patimit, din aceasta cauza, inca mai astept sa intalnesc un ”dentist” care sa-mi redea increderea in medicina si in oameni (cu elevator, freza si cleste pentru extractie)… Cu voia dvs, in ziua cand voi avea un pic de curaj, mi-am propus sa va inoportunez… Multumim pentru ca existati si pentru faptul ca intindeti o mana de ajutor celor aflati in diverse stadii de dificultate ”stomatologica” !

Adauga un comentariu