Actualitate

Personalitati culturale nationale si spectacole interesante, la Ateneul din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 27 oct. 2016
@ Luna viitoare, programul artistic al Ateneului din Iasi cuprinde noi manifestari artistice si culturale interesante @ In prim-plan sunt: Constantin Chiriac, Ion Caramitru sau vedeta TV Mircea Radu 
 
Dupa ce pe scena Ateneului din Iasi au urcat, luna aceasta, personalitati precum Florin Piersic, Gheorghe Zamfir, iar maestrul Ioan Holender a venit sa realizeze un documentar despre capitala Moldovei, pentru televiziunea austriaca de stat, luna viitoare, ieseanul Constantin Chiriac va veni si va sustine, pe data de 3 noiembrie 2016, un recital inchinat marelui poet Mihai Eminescu.

Citeste si : Program plin si de exceptie, luna viitoare, la Ateneul din Iasi!-FOTO,VIDEO

„Pe langa prezenta maestrului Constantin Chiriac, luna viitoare vom mai avea noi evenimente speciale. Astfel, in urma unei colaborari cu Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), vom mai organiza o expozitie care va arata imagini din prima manifestare anti-comunista din Romania, derulata in 1945. Vom continua cu multe filme, lansari de carte, dar si cu prezenta unui cunoscut om de televiziune, anume Mircea Radu, care este si un fotograf exceptional, iar noi vom gazdui expozitia sa fotografica. De asemenea, pe data de 26 noiembrie, la Iasi va veni si maestrul Ion Caramitru, care la randul sau va sustine un recital extraordinar, dedicat tot lui Mihai Eminescu. Pe de alta parte, as vrea sa va spun ca suntem foarte aproape sa realizam o colaborare cu Filarmonica de Stat Moldova Iasi si cu maestrul prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, astfel incat acesta sa sustina concerte la Ateneu. In final, as vrea sa va anunt de un nou proiect, la care tin foarte mult. Acesta este legat de realizarea unei carti de bucate traditionale din manastirile romanesti. Tocmai in acest sens, vom merge inclusiv la Inaltpreasfintia Sa (IPS) Teofan, pentru a obtine  binecuvantarea in legatura cu demersul nostru”, a declarat directorul Ateneului, Andrei Apreotesei. Despre toate surprizele lunii noiembrie la Ateneu, urmariti un video complet doar pe www.bzi.ro. 
Adauga un comentariu