Eveniment-Social

Personaj surpriza la conducerea Ateneului Tatarasi. Este vorba de mana dreapta a managerului Beatrice Rancea

Publicat: 31 mart. 2016
1

@ Dupa demisia subita a liberalului Liviu Bratescu, la inceputul acestui an, din pozitia de director al Ateneului Tatarasi, noul sef al acestei institutii va fi tenorul Andrei Apreotesei, de la Opera Nationala Româna Iasi @ De precizat ca acesta a fost si va ramane mereu una dintre mainile drepte ale tristului manager Beatrice Rancea 

Tenorul Operei Nationale Romane Iasi (ONRI) Andrei Apreotesei urmeaza sa ocupe functia de director al Ateneului Tatarasi. Astfel, astazi, 1 aprilie 2016, acesta va fi numit oficial in functie. De reamintit ca, la data de 26 ianuarie anul acesta, directorul de la acea vreme de la Ateneu, liberalul Liviu Bratescu, a demisionat din functia pe care o detinea. Acesta si-a motivat decizia spunand ca functia pe o care o ocupa nu ii permitea sa se ocupe si de alte proiecte. Dincolo de toate acestea, intaiul edil al Iasului, Mihai Chirica, a precizat ca il va sustine total pe Apreotesei in noua sa pozitie.

Citeste si: Demisie soc in lumea culturala ieseana

„Este o numire prin detasare de la Opera Iasi, pentru a repune activitatea Ateneului Tatarasi pe picioare! Este un om specializat pe arta lirica si are capacitatea de a gestiona situatia de acolo. Are sustinerea mea sa faca tot ceea ce trebuie ca o institutie precum Ateneul sa redevina una din cele mai importante institutii culturale din Iasi”, a precizat primarul Mihai Chirica. Ca date biografice, Andrei Apreotesei a avut roluri de debut precum Normanno din opera Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Serban sau Danilo Danilovitsch din opereta Die lustige Witwe – Vaduva Vesela de Franz Lehár. De asemenea, dirijori sub bagheta carora a cântat ca solist au fost Vlad Iftinca – Metropolitan Opera New York, Tiberiu Soare – dirijor Principal al Corurilor si Orchestrelor Nationale Radio, Ivo Lipanovic – Opera Nationala Croata Zagreb sau József Horváth – Opera Nationala Româna Cluj-Napoca si Opera Maghiara Cluj-Napoca printre altele. Mai departe, a luat parte la turnee artistice in Rusia, Elvetia, Franta, Germania, Luxemburg, Olanda, Italia, Grecia, Austria, Belgia, Polonia, Ucraina, Finlanda, Estonia, Letonia sau Slovacia.
Comentarii
  • A plecat mana dreapta a lui Fenechiu si a venit mana dreapta a balerinei.Cand va veni si un om serios sa conduca aceasta institutie?

  • da,domnilor si doamnelor,chirica este varul meu si am preluat acest post fara concurs.nu am renuntat la postul caldut de la onri pt ca mai am de dat limbi in kurul managerei rancea.va e ciuda?

  • salut.sunt coleg cu acest individ,si nu pot sa spun decat ca este un jeg de om.ca artist este 0,doar limbile in curul lui rancea si faptul ca este var cu chirica.ca om este 0.

Adauga un comentariu