Actualitate

Pericol de explozie! Daca detineti aceste aparate de gatit, trebuie sa opriti urgent alimentarea cu gaz!

Publicat: 10 nov. 2017
1

Prin notificarea emisa in aceasta dimineata prin sistemul de alerta RAPEX, se semnaleaza prezenta pe piata europeana a unor aparate de gatit pe gaz (aragazuri si plite incorporabile) produse in Turcia sub brandurile Siemens, Bosch si Neff. Produsele au probleme la un racord de alimentare, iar in anumite situatii pot avea loc scurgeri de gaz, aparand astfel un risc de explozie.

Citeste si: Sot si sotie in stare grava la spital, dupa explozia buteliei din casa

In Romania, aceste aparate au fost comercializate sub marca Bosch, iar compania producatoare, BSH Electrocasnice, a declansat o campanie de remediere. In acest sens, este pus la dispozitia consumatorilor site-ul https://www.gascookingsafety.com/ro-ro, unde aveti posibilitatea de a verifica ce aparate sunt afectate. 

"In situatia in care regasiti pe site datele produsului pe care il detineti trebuie sa opriti alimentarea cu gaz a acestuia si trebuie sa contactati firma producatoare, conform instructiunilor. Dupa cum rezulta din anuntul facut, compania se obliga sa inlocuiasca gratuit racordul de conectare, desemnand in acest sens tehnicieni de service autorizat, care se vor deplasa la domiciliul clientilor", a aratat Marian Grigoras, comisar superior la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) Iasi.
Adauga un comentariu