Sport

Performanta INCREDIBILA! Echipa CSS „Anghel Saligny” Iasi, campioana nationala de senioare

Publicat: 11 oct. 2016
1

Gimnastele iesene au repurtat un frumos succes la Campionatele nationale pentru junioare si senioare, desfasurate la Bucuresti, cucerind titlul national la echipe. Diana Pavel si Andreea Verdes au avut o comportare remarcabila, depasind cu 13,1 puncte a doua formatie, CSM Arad. Cercul si panglica au fost obiectele forte ale sportivelor antrenate de Catalina Radu si Constantin Radu.
 
La individual compus si la cele patru obiecte – senioare, Andreea Verdes a obtinut cinci medalii de argint, campioana absoluta a României devenind bucuresteanca Ana Luiza Filioreanu, sportiva cu vârsta si experienta superioare iesencei. Diana Pavel a împlinit palmaresul Clubului „Anghel Saligny” cu doua medalii de bronz, la maciuci si panglica. La individual compus, Diana a ratat medalia de bronz la 0,4 puncte, situîndu-se pe locul patru.

„Pentru ca avem doua senioare de valoare, a trebuit sa ne pregatim într-o alta sala, la Roman, în conditii care sa permita exercitii cu grad ridicat de dificultate. Sala noastra are înaltimea de 6 metri, dar pentru a avea timp sa realizam doua-trei elemente tehnice, nu doar unul, cât timp obiectul se afla în aer, înaltimea trebuie sa fie macar de 8,5 metri. Asa ca mai multe zile ne-am antrenat într-un spatiu adecvat, pe care la Iasi nu-l avem. si rezultatele s-au vazut, câstigând aurul la echipe”, a declarat prof. Constantin Radu.

La junioare, din motive de sanatate ale unor gimnaste, Iasul a aliniat doar o sportiva, pe Roxana Brighente, care a ocupat pozitia a opta la panglica si a zecea la individual compus.
Adauga un comentariu