Eveniment-Social

Performanta europeana unica pentru Colegiul National Garabet Ibraileanu

Publicat: 29 sept. 2014
1

In cadrul Programului „Erasmus+„, doua proiecte realizate de Colegiul National Garabet Ibraileanu din Iasi au fost selectate pentru a fi implementate. Acestea tin de un parteneriat strategic in domeniul scolar, elaborate de profesorii din cadrul institutiei de invatamant preuniversitar, care vor fi elaborate impreuna cu unitati similare din tarile Uniunii Europene (UE).

Citeste si: Realizare importanta pentru Colegiul Ibraileanu din Iasi

«Water and its magic power» este primul proiect selectat, acesta urmand sa fie derulat timp de 24 de luni si fiind coordonat de profesorul Constantin Hriscu. Acesta se va desfasura in perioada 1 septembrie 2014 – 31 auguat 2016, avand ca parteneri alte cinci scoli: din Pyrgos – Grecia, Brno – Cehia, Zaragoza – Spania, Sofia – Bulgaria si Bretigny Sur Orge – Franta. Scopul este acela de promovare si de sprijinire a invatarii non-formale si informale, promovarea incluziunii sociale a tinerilor si cresterea bunastarii acestora. In activitatile proiectului vor fi implicati peste 200 de elevi si profesori de la Ibraileanu. Bugetul aprobat pentru implementarea activitatilor este de 206.000 euro„, au precizat oficialii colegiului.

De remarcat ca, in cadrul aceleiasi competitii, cei de la Garabet Ibraileanu au si un al doilea proiect selectat. Intitulat „For Life Forum Theatre – a Learning Instrument for Education„, acesta este derulat timp de 24 de luni si este coordonat de profesorii Oana Vulpe, Aura Tabara si Magda Negrea, in parteneriat cu cadre didactice si elevi de la licee din Turcia, Bulgaria, Italia, Polonia si Slovenia. Vor lua parte 30 de elevi si 30 de profesori de la colegiul iesean, suma propusa pentru finantarea implementarii activitatilor proiectului fiind de 215.807 euro.

Citeste si: Nimeni nu s-ar fi asteptat la asa ceva! Totul s-a petrecut in scolile si liceele din Iasi
Adauga un comentariu