Sport

Performanta! Cupa Penitenciarelor la fotbal revine la Iasi

Publicat: 19 sept. 2016
1

La finalul saptamanii trecute, la Târgu Ocna, s-a disputat editia a doua a Cupei Penitenciarelor la fotbal, din echipele participante facând parte cadrele de specialitate din Iasi, Braila, Bacau, Miercurea Ciuc, Târgu Ocna si Focsani. Au fost asadar în competitie 6 echipe, împartite initial în doua grupe (A si B), iar meciurile s-au jucat pe durata a 2 reprize a 15 minute fiecare, în formula de echipa „1 + 7”.
În grupa A, echipa Penitenciarului Iasi s-a clasat pe locul 2, dupa 0-0 cu Bacau si 1-1 cu Braila (golul iesenilor a fost reusit de Emanuel Toth).

În semifinale, iesenii au eliminat cu 1-0 formatia din Miercurea Ciuc, dupa golul reusit de antrenorul-jucator Constantin Tiron (48 ani, fost la Poli Iasi în anii din urma).

În marea finala, dupa 0-0 cu echipa din Braila în timpul regulamentar de joc, au urmat loviturile de departajare de la 7 metri, acolo unde iesenii s-au impus cu 3-2 si au dobândit trofeul pus în joc, la fel ca si la editia de anul trecut. Cele trei goluri pentru echipa din Dealul Copoului au fost reusite de Tiron, Bârsan si Mogâldea, cei care au ratat fiind Hutanu si Such.

Lotul de „12” utilizat de echipa Penitenciarului din Iasi, la turneul de la Targu Ocna, a fost urmatorul: Sandu Sârbu, Andrei Ghiga – Constantin Hutanu, Sebastian Such, Stefan Tudorache, Paul Mogâldea, Marcel Huhurez, Emanuel Toth, Constantin Tiron, Ciprian Craescu, Radu Bârsan, Tudor Trisca. Antrenor-jucator: Constantin Tiron. Presedinte-seful delegatiei: Marius Roman.

La finalul competitiei, jucatorul Stefan Tudorache, care este si directorul sportiv al echipei de futsal CSM Politehnica Iasi, a declarat: „A fost un turneu bine organizat, în care noi am evoluat fara câtiva jucatori buni, care nu au putut face deplasarea, dar am câstigat si în aceste conditii competitia. Echipele au fost premiate, iar pentru socializare am facut si un gratar la finalul competitiei, pentru a ne cunoaste mai bine între noi, de fapt unul dintre scopurile competitiei fiind si acest aspect. Si ce alta metoda mai buna poate fi de a ne cunoaste mai bine între noi, decât practicarea sportului în general si a fotbalului în special. Noi ducem astfel traditia mai departe, cucerind al doilea trofeu consecutiv. Poate în 2017 vom avea posibilitatea sa facem competitia la noi, la Iasi! Oricum, anul acesta, echipa noastra va evolua si în cadrul competitiei populare de fotbal «Ia si marcheaza», de luna viitoare”.

Clasamentul final al turneului din 2016 a fost urmatorul: 1. Iasi (campioana nationala); 2. Braila; 3. Focsani; 4. Miercurea Ciuc; 5-6. Târgu Ocna si Bacau.
Adauga un comentariu