Sport

Performanta! Atleta Daniela Stanciu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio

Publicat: 01 feb. 2016
1

În cadrul primei etape a Campionatului National indoor desfasurat la sala din Complexul „Lia Manoliu” din Bucuresti, Daniela Stanciu (CSA Steaua) a câstigat proba de saritura în înaltime, cu un rezultat de 1,93 m, din a doua încercare. Eleva antrenoarei Oana Pantelimon a obtinut astfel baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio Janeiro, performanta sa fiind sinonima cu standardul A de participare. „Sunt foarte fericita, iar acest rezultat e încununarea unei munci de 17 ani. E un vis devenit realitate”, a declarat pentru MEDIAFAX sportiva în vârsta de 28 de ani.

Cel mai bun rezultat în sala al Danielei Stanciu a fost reusit pe 14 februarie 2015, la Bucuresti, 1,94 m, în timp ce performanta de vârf în aer liber – tot 1,94 m – dateaza de la Zurich, din 17 august 2014. Recordurile nationale la saritura în înaltime îi apartin Monicai Iagar: 2,03 m în sala si 2,02 m în aer liber.

Marius Ionescu (maraton), Marius Cocioran (50 km mars), Mihai Donisan (saritura în înaltime), Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag (aruncarea greutatii), Bianca Razor (400 metri), Florina Pierdevara (800 metri), Claudia Stef (20 km mars), Alina Rotaru (lungime) si Daniela Stanciu (înaltime) sunt cei 10 atleti români calificati pâna acum la JO 2016.
Adauga un comentariu