National

Perchezitii in trei judete la persoane banuite de furt calificat. Prejudiciul se ridica la 600.000 lei

Publicat: 05 iul. 2016
1
Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Alba efectueaza, in aceasta dimineata, opt perchezitii, in judetele Alba, Constanta si Sibiu, la persoane banuite de furt calificat, evaziune fiscala, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Prejudiciul este de 600.000 de lei.
Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei, in ianuarie 2015, trei barbati, cu varste cuprinse intre 27 si 49 de ani, din municipiile Sebes, Sibiu si Constanta, ar fi patruns intr-o locuinta din Sebes, de unde au sustras bunuri si sume de bani. Se pare ca alte doua persoane, de 51 si 73 de ani, ambele din Sebes, i-ar fi sprijinit pe cei trei, prima oferind informatii despre locatie si programul proprietarilor, iar cea de-a doua, la spalarea banilor sustrasi. 
In cauza exista suspiciuni si cu privire la faptul ca, in perioada 2014 – 2016, cei trei ar mai fi comis alte furturi din locuinte situate pe raza judetului Alba. Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosite de catre persoanele banuite de comiterea furturilor, pentru achizitionarea unor imobile si autovehicule, fie in nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru inmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false. 
Politistii vor pune in executare 5 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor banuite in cauza.  Actiunea beneficiaza de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Inspectoratului de Politie Judetean Sibiu si Constanta.



Adauga un comentariu