National

Perchezitii de amploare la traficanti de droguri. Politistii au facut o captura impresionanta

Publicat: 13 iul. 2016
1
In aceasta dimineata, Politia Romana si procurorii DIICOT au descins la membrii unei grupari infractionale, care, timp de trei ani, ar fi traficat droguri pe raza judetului Suceava, obtinand sume importante de bani. Pe parcursul cercetarilor au fost identificati 22 de membri, au fost efectuate zece constatari in flagrant si au fost identificate terenuri si case, autoturisme de lux si conturi bancare deschise in strainatate. Politistii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava au efectuat, la data de 13 iulie, 19 perchezitii domiciliare, fiind puse in executare 24 de mandate de aducere.
Din cercetari a reiesit ca, un grup infractional organizat ar fi actionat pe raza municipiului Radauti, judetul Suceava, pe linia traficului de substante interzise, cu precadere substante cu efect psihoactiv. Pe parcursul cercetarilor, au fost reunite 13 dosare penale, efectuandu-se cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, efectuare de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive si trafic de droguri de mare risc. Au fost identificati 22 de membri ai grupului infractional organizat, aderenti sau sprijinitori ai acestuia.
Au fost efectuate 10 constatari in flagrant, privind activitati legate de traficul cu substante interzise, totalizand peste 8 kilograme de astfel de substante. Au fost identificate bunuri imobile achizitionate sau construite de catre liderii grupului infractional organizat, reprezentand terenuri si case, 15 autoturisme de lux, precum si conturi bancare deschise in strainatate, in care acestia ar fi trimis sume importante de bani. Grupul infractional organizat ar fi fost initiat si constituit, incepand cu luna martie 2013, de catre doi barbati si ar fi fost coordonat de un al treilea, care ar fi primit, din Slovacia, 31 de colete cu substante interzise.
De asemenea, politistii si procurii au constatat ca liderul gruparii ar fi comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substante interzise (ce continea aproape 127.000 de pliculete), cu suma de 25 de lei pliculetul. Membrii grupului infractional organizat ar fi fost sprijiniti, in activitatea lor infractionala, de catre partenerele de viata (sotii si concubine). In timp, in gruparea infractionala au fost racolati tineri de incredere, asa-numite „sageti”, care sa vanda substante interzise, pretul per pliculet crescand de la 25 de lei la 40 de lei. In urma investigatiilor s-a stabilit ca numarul clientilor de incredere este de peste 300. La activitati au participat si politisti din cadrul I.P.J. Suceava si IPJ Botosani, SCCO Bistrita si SCCO Harghita, precum si jandarmi. Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR si al DIPI.Adauga un comentariu