National

Perchezitii de amploare la firme de constructii. Prejudiciu urias din evaziune fiscala

Publicat: 30 mart. 2016
1
In aceasta dimineata, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice din Buzau efectueaza 12 perchezitii in judetul Buzau, la persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscala. La data de 30 martie, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, efectueaza 12 perchezitii, in judetul Buzau, dintre care patru domiciliare si 8 la sediile sociale ale unor societati cu obiect de activitate in domeniul constructiilor si imobiliarelor).
Activitatile se desfasoara in cadrul unor dosare penale pentru documentarea activitatii infractionale a unor persoane, implicate in savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, inselaciune, delapidare si spalare de bani. Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012- 2015, persoanele in cauza, in calitate de administratori ai unor societati comerciale, nu ar fi evidentiat in actele contabile veniturile realizate si ar fi inregistrat operatiuni comerciale nereale, sustragandu-se astfel de la plata impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, creand un prejudiciu de peste 750.000 de lei.
De asemenea, in perioada 2013- 2014, cei in cauza ar fi indus in eroare mai multe persoane care intentionau sa achizitioneze imobile, ar fi transferat sume de bani intre societati si nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile obtinute, in scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit si a T.V.A., insusindu-si astfel 231.000 de lei. Totodata, cei in cauza sunt banuiti ca si-ar fi insusit, fara drept, din capitalul societatilor comerciale, 854.380 de lei, pe care i-ar fi folosit in interes personal, sau in interesul societatilor administrate de acestia. Persoanele in cauza o sa fie conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, pentru audieri si dispunerea masurilor legale.Adauga un comentariu