National

Perchezitii de AMPLOARE in Capitala si in 11 judete

Publicat: 17 aug. 2016
1
Din cercetari a reiesit ca, in perioada decembrie 2015 iulie 2016, administratorii unei societati comerciale din judetul Mures au stabilit o serie de relatii comerciale fictive cu alte 15 firme din tara. Politistii au stabilit ca administratorul in fapt al societatii din judetul Mures ar fi intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, dupa care ar fi procedat la contactarea mai multor „clienti”, carora, contra unui comision prestabilit, le-ar fi furnizat facturi fiscale, care reflectau diverse operatiuni fictive, se arata in comunicatul de presa. Perchezitiile au loc in judetele Mures, Bihor, BistritaNasaud, Brasov, Cluj, Galati, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Vaslui si Bucuresti.
Conform IGPR, pentru crearea aparentei de veridicitate, facturile fiscale aveau la baza contracte fictive, iar platile se efectuau in cont bancar, ulterior banii fiind retrasi in numerar si returnati persoanelor care comiteau evaziunea fiscala, creandu-se astfel premisele unor operatiuni de spalare a banilor.
„Prejudiciul cauzat prin savarsirea infractiunii este de aproximativ 1.850.000 de lei, reprezentand impozit pe profit si taxa pe valoare adaugata. In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, aceasta din urma fiind estimata la peste 1.000.000 de euro”, precizeaza IGPR.Adauga un comentariu