Magazin

Pentru ce s-a rugat Catalin Botezatu in Sri Lanka

Publicat: 02 apr. 2013
1

In sfarsit, s-a dezlegat misterul disparitiei subite a lui Catalin Botezatu (47 de ani), despre care se spunea, saptamana trecuta, ca s-ar fi internat intr-un sanatoriu. Apropiatii acestuia, care se dadeau de ceasul mortii ca nu mai reuseau sa ia legatura cu Bote, s-au lansat in speculatii care mai de care mai grozave: ca a plecat la o prezentare peste hotare, ca s-a internat din cauza ca avea probleme ba cu alcoolul, ba cu depresia. Adevarul insa e altul: Catalin a fugit in Sri Lanka (insula in sudul Indiei) pentru a se ruga.

In timp ce lumea ii ducea grija in Romania din cauza disparitiei sale subite, Catalin Botezatu isi cauta linistea sufleteasca in templele budiste. Designerul a plecat fara sa anunte pe cineva, asa cum obisnuia, intr-o misiune spirituala in Sri Lanka, unde s-a rugat zeilor. “Am ajuns intr-un moment din viata in care simti ca ai nevoie de o detasare totala pentru a-ti regasi echilibrul sufletesc prin meditatie. Nu e vorba aici de nici o depresie, ci de o misiune de regasire prin penitenta, retragere si reculegere. M-am decis brusc sa fac acest lucru”, a explicat Catalin.

In periplul sau, care a durat o saptamana, Bote s-a rugat la Templul de aur de la Dambulla, apoi la Templul dintelui lui Buddha, din orasul Kandy si la statuia zeitei Parvati. Aici, in mod special, designerul roman i-a cerut zeitei iubirii sa-l ajute sa-si gaseasca jumatatea. Iar raspunsul l-a primit, ce-i drept, din partea unui calugar de la acest templu. Acesta chiar l-a asigurat pe Bote ca va iesi soarele si pe strada lui. Dar nu acum. „Am cautat in templul hindus din Kandy statuia care o reprezinta pe Parvati, zeita despre care se spune ca aduce noroc in dragoste. M-am rugat sa-mi intalnesc dragostea adevarata, acea persoana care sa ma iubeasca pe mine ca om, cu toate calitatile si defectele mele. Nu imi doresc o persoana care sa fie cu mine doar pentru ca sunt Botezatu. Am adus ofrande lui Parvati, iar un preot hindus m-a binecuvantat si mi-a spus ca lucrurile se vor aseza si pentru mine in maximum doi ani. Daca o sa-mi intalnesc jumatatea, o sa ma intorc alaturi de ea la acest templu, pentru binecuvantare”, a declarat Catalin Botezatu pentru ziarul Libertatea.

Deplasarea lui Bote in Sri Lanka nu a fost dedicata exclusiv meditatiei si rugaciunilor. Designerul a profitat de ocazie pentru a se aventura prin jungla, in cautarea elefantilor din rezervatia naturala de la Hanarana. „Am vazut zeci de elefanti, printre care si o familie cu un pui”, a declarat, mandru, Catalin.

La Templul dintelui lui Buddha, Catalin a luat parte la un ritual de purificare. „Dintele lui Buddha este situat intr- o incapere pazita si este scos la lumina doar de cateva ori pe an, in cadrul unor procesiuni la care iau parte cateva sute de mii de oameni. In fiecare miercuri, calugarii aduna apa si flori intr-un vas si introduc in el relicva sfanta. Despre aceasta apa se spune ca are proprietati miraculoase de vindecare. M-am numarat printre norocosii care au luat parte la acest ritual si am primit sa beau apa sfanta”, povesteste designerul.
Adauga un comentariu