International

Pentagonul ironizeaza armata rusa

Publicat: 08 mai 2008
1

Pentagonul a ironizat ieri intentia Rusiei de a organiza o parada militara in Piata Rosie ca in vremea Uniunii Sovietice cu defilarea unor rachete nucleare si a unor blindate de infanterie. „Daca vor sa scoata vechile echipamente si sa le priveasca, nu au decat sa o faca”, a declarat Geoff Morrell, purtator de cuvant al Pentagonului. Parada militara prevazuta pentru 9 mai la Moscova marcheaza o grandoare regasita a armatei ruse, o desfasurare de forte inedita dupa destramarea URSS, informeaza France Press, citata de Mediafax.

Rachete, tancuri si alte vehicule blindate vor reveni vineri in Piata Rosie din Moscova, dupa 18 ani de absenta. Presedintele rus in exercitiu Vladimir Putin a dat luni asigurari ca parada militara nu trebuie perceputa ca o amenintare. „Parada va demonstra potentialul nostru sporit in domeniul apararii”, a declarat Putin. In timpul presedintiei lui Putin, Rusia a cheltuit miliarde de dolari pentru reconstruirea armatei, insa analistii apreciaza ca sunt necesare mai multe eforturi in acest sens.
Comentarii
  • Pentagonul sa se uite la el intii. In Irak insurgentii (citeste – patriotii) irakieni ii face praf masinile Humvee cu bombe facute in bucatarie. Doua treimi din Afganistan au fost recucerite de talibani.

Adauga un comentariu