Eveniment-Social

Pensionarii ieseni isi fac credite pentru electrocasnice

Publicat: 25 sept. 2012
1

@ Segmentul de varsta care cumpara cele mai multe electrocasnice in Iasi sunt pensionarii @ Conform reprezentantilor catorva magazine cu produse electronice si electrocasnice, acestia prefera sa le achizitioneze prin creditele de consum

Iesenii aflati la varsta a treia sunt printre cei mai fideli clienti cand vine vorba de achizitionarea unor produse electronice dar si electrocasnice. Suma pe care acestia o ridica lunar de la Casa Judeteana de Pensii este suficienta pentru a lua un credit de consum de la o banca. „Pensionarii vin in numar mare si cumpara LCD-uri, laptopuri pentru ca vorbesc in strainatate si oricum acestea o sa fie folosite de nepoti in viitor. Se cumpara combine si lazi frigorifice, congelatoare dar si produse IT, GSM, tablete si smartphone-uri. Preturile medii la TV sunt in jur de 2.500-3.000 de lei”, a spus Beatrice, sef punct de lucru service de electronice si electrocasnice. Astfel, fie ca este vorba de pensionari sau ieseni care au un salariu mai mare si vor sa achizitioneze aceste produse, ei fac un imprumut de maxim 15.000 de lei, in functie de salariul si suma pe care vor sa o imprumute. 
Cele mai bune metode prin care acestia achita produsele cumparate sunt prin cardurile de credit cu promotii unde dobanda este 0 cu o perioada de creditare de pana la 12 luni. „Foarte multi se adreseaza biroului de creditare dar conditiile sunt mai aspre si de aceea cel mai bine prind la cardurile de credit cu dobanda 0, care au promotii. Toate firmele de electronice si electrocasnice lucreaza cu mai multe sisteme de creditare”, a mai spus Beatrice.
Vanzarile la electrocasnice au scazut chiar cu 15 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea medie a sumei pe care iesenii sunt dispusi sa o cheltuie pentru electronice si electrocasnice sunt cuprinse intre 1.500 si 3.000 de lei pentru un produs. „Creditele de consum, ca si pe vanzari au scazut din cauza conditiilor impuse de BNR dar si faptul ca salariile sunt mici iar cei care isi permit sa cumpere aceste produse prefera sa plateasca mai mult pentru ca sunt de calitate”, a spus un alt sef de punct de lucru al unui magazin de electronice si electrocasnice din Iasi.
Comentarii
  • nu vad nimic iesit din comun atita timp cit traim intr-o tara cu o groaza de someri ,fara industrie fara nimic productiv si marea majoritate a salariatilor au salarii mult mai mici decit pensiile ex eu salar sapte sute si bonuri pensionarul meu o mie noua sute doua zeci lei asa ca spuneti voi cine isi permite sa faca rate in tara asta ca eu am doi copii si vine si iarna

Adauga un comentariu