Magazin

Penes Curcanul pune iesenilor SANATATE pe MASA de SARBATORI !!! – FOTO

Publicat: 16 dec. 2011
1

In prag de Sarbatori, Penes Curcanul ii invita la masa pe toti iesenii pofticiosi, cu o gama larga de produse dietetice din carne de curcan, fara colesterol si cu cantitati minime de grasimi.

 

   Magazinul Penes Curcanul din Podu’ Ros va ofera in aceste zile premergatoare Sarbatorilor, carne de curcan proaspata ( curcani intregi pentru grill si diferite parti componente) , precum si preparate (pastrama, rulada, cabanos, toba, sunca de curcan, parizier si carnati polonezi) si semi-preparate inedite din carne de curcan precum : mici, frigarui, carnati proaspeti si picanti , chiftelute si perisoare, piept marinat dar si specialitati proprii  cum ar fi „casul de curcan – Specialitate Penes”.

     Venim in intampinarea gospodinelor experte  in prepararea  bucatelor de sarbatori cu „mixuri” pentru traditionala „racitura moldoveneasca” sau pentru ciorba de curcan.


     Gama larga de preparate, pune serios la incercare imaginatia si fantezia in alcatuirea platourilor aperitiv, iar pentru cei ce respecta diete desavarsite, pieptul de curcan infratit cu  o salata  reprezinta „salvarea”.


      Nu in ultimul rand, pomenim cu o pofta nebuna, de curcanul aburind „la cuptor” sau grill, burdusit cu ficat si legume,  uns din abundenta cu unt si presarat cu busuioc, de langa care nu poate lipsi un pahar cu vin rosu de butuc.

   Iar celor  ce inca nu cunosc sau nu sunt convinsi, le lasam ragaz  in ceea ce urmeaza sa afle cateva lucruri importante despre carnea de curcan.

   Carnea de curcan nu este printre alimentele traditionale romanesti, dar castiga tot mai mult teren nu numai pentru ca e gustoasa, satioasa si dietetica, dar si datorita contributiei importante la sanatatea noastra!

Iata care sunt beneficiile pe care carnea de curcan le aduce organismului nostru conform www.elements4health.com.:

Contine excelente elemente nutritive

Curcanul este o sursa foarte buna de proteine veritabile si de calitate, de seleniu, vitamina B6 si de aminoacizi. In egala masura contine si zinc si vitamina B12. Carnea alba de curcan, fara piele, este baza unor preparate culinare excelente ce contin proteine bune si are si putine calorii.

Reduce colesterolul „rau”.

Carnea slaba de curcan, fara piele, gatita la cuptor, are cea mai mica cantitate de grasimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzand carnea de pui, porc sau vita.

Previne cancerul

Aminoacizii continuti de carnea de curcan sunt necesari pentru celulele T, un tip de celule ale sistemului imunitar care omoara celulele canceroase.  Celulele T activate in absenta acestor aminoacizi sunt susceptibile a nu supravietui ca sa isi faca treaba in organism.

Genereaza buna dispozitie

Neurotransmitatorul numit serotonina este cel responsabil de cresterea starii noastre de buna dispozitie, iar consumul carnii de curcan, care contine aminoacizii responsabili de crearea unor asemenea neurotransmitatori, nu face decat sa ne creasca sansele de a fi bine dispusi, fapt deloc de neglijat in zilele de azi.

Este un puternic stimulent al sistemului imunitar

Sunt din ce in ce mai multe dovezi stiintifice ca aminoacidul triptofan joaca un rol extrem de important in stimularea sistemului imunitar. Simptomele unor boli autoimune au fost drastic diminuate ca urmare a tratamentului cu acest aminoacid.

Creste cantitatea de testosteron

Proteinele speciale continute in carnea de curcan ajuta la mentinerea nivelurilor optime de testosteron la barbati. Hormonii folositi in carnea de pasare crescuta la nivel industrial ar putea creste productia de estrogen si diminua nivelul de testosteron. Dietele sarace in proteine la barbatii trecuti de prima tinerete pot duce la scaderea secretiei de testosteron, deci scaderea capacitatii functiei sexuale si a muschilor si contribuie si la scaderea densitatii osoase.

Combate insomnia

Acelasi aminoacid existent doar in carnea de curcan joaca un rol vital in combaterea insomniei si instalarea unei stari propice de somn si relaxare. Tratamentele insomniei cronice se bazeaza si pe aceasta substanta ce se gaseste in carnea de curcan.

Atentie! Este bine sa stiti si urmatoarele…

Carnea de curcan contine purina si cei ce sufera de guta trebuie sa limiteze consumul ei, ca de altfel a oricaror produse ce contin proteine animale.

Carnea de curcan contine mici urme de oxalat, iar cei ce au tendinta sa faca pietre la rinichi trebuie sa fie atenti la cantitatea de carne de curcan consumata.

Curcanii crescuti organic, in gospodarii, sunt complet lipsiti de hormoni sau de antibiotice.

Aproape toata grasimea curcanului se gaseste in pielea sa, iar carnea de curcan de culoare mai inchisa contine mai multa grasime decat cea de culoare mai deschisa.




Adauga un comentariu