Actualitate

PENAL. Un infractor din Iasi il consilieaza pe Klaus Iohannis

Publicat: 17 iul. 2016
1

@ Nimeni nu si-ar fi putut imagina ca, in anul 2016, intr-o tara membra a Uniunii Europene, un personaj lugubru, promovat politic de un infractor dovedit, va ajunge sa ocupe una dintre cele mai importante pozitii din Administratia Prezidentiala @ Omul care a fost condamnat pentru defaimare si santaj, practicand si furtul datelor personale, continua sa fie sfatuitorul de taina al presedintelui Romaniei @ Jenant este ca, nici pana acum, institutiile abilitate ale statului nu au luat masuri impotriva acestuia @ Nici macar reprezentantii mediului academic iesean, al carui produs este, nu au luat pozitie publica fata de actele penale ale acestuia 

Ipostaza extrem de jenanta si scandaloasa pentru presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Seful statului si-a adus langa el un personaj certat cu legea, condamnat de instanta si strans legat de un alt puscarias, ajuns dupa gratii pentru fapte de coruptie. Iohannis este sfatuit in probleme privind relatia cu autoritatile publice de un personaj condamnat de o instanta de judecata pentru defaimarea unui membru al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).

Liberalul iesean Andrei Muraru este un personaj pe cat de lugubru, pe atat de penibil. Creatia puscariasului Relu Fenechiu, Andrei Muraru a devenit el insusi un condamnat si in mod normal nu ar mai avea ce sa caute intr-o functie atat de importanta ca cea de la Administratia Prezidentiala. Cat de mult conteaza pentru Iohannis faptul ca sfatuitorul sau de incredere este un condamnat? Probabil ca deloc, din moment ce Muraru se afla in continuare bine mersi pe functie, datorita relatiilor pe care le are cu capii PNL.

Andrei Muraru a fost promovat impreuna cu geamanul sau, Alexandru Muraru, un alt individ cercetat penal, pentru furt de documente ministeriale, de puscariasul Relu Fenechiu, pusi sa conduca institutii importante la nivel central si astfel sa faca jocurile liberalilor la varf. Andrei Muraru a pierdut definitiv un proces civil intentat de profesorul universitar dr. Corneliu Turianu, secretar al CNSAS, pentru actiune in raspundere delictuala, santaj si defaimare, si a fost obligat de Tribunalul Bucuresti la plata catre reclamant a sumei de un euro despagubiri morale.

Citeste si :  UPDATE! Intelectualii protesteaza dur impotriva unui protejat al lui Relu Fenechiu – VEZI DE CE

Cu alte cuvinte, Iohannis primeste sfaturi de la un individ care a incercat sa discrediteze o persoana publica prin orice mijloace. Acesta este liberalul Andrei Muraru, acelasi individ care, pe banii iesenilor, i-a facut campanie electorala colegului sau de partid Marius Bodea, de fata cu sute de oameni, la inaugurarea unui terminal de la Aeroportul Iasi. Poate Iohannis sa tina langa el si sa primeasca sfaturi de la acest individ? Probabil ca da, pentru ca seful statului nu pare deranjat ca se consulta in luarea unor decizii importante cu o persoana condamnata si ca relatia Administratiei Prezidentiale cu societatea civila si autoritatile publice este luata in deradere.

Fratia penalilor. Capusele din PNL

Ce a urmarit Muraru? Tot acest scandal l-a avut in spate pe fratele sau, Alexandru Muraru, fost sef al Institutului National al Patrimoniului (INP). In fapt, operatiunea de denigrare a lui Andrei Muraru prin dezinformare era menita sa-l faca pe profesorul Corneliu Turianu, prin presiuni mediatice si psihice, sa-si dea demisia de la Consiliu, pentru ca în locul lui sa fie instalat chiar Alexandru Muraru, la acea vreme consilier al ministrului penal al Justitiei Tudor Chiuariu, tot din Iasi. La mijloc era insa altceva, si anume furtul calificat de documente cu regim de secretizare speciala din arhiva Ministerului Justitiei.

Citeste si :  Smen cultural si impostura academica de proportii, la Iasi

Este vorba de furtul a 16 mape profesionale, lucru înfaptuit de Alexandru Muraru, în calitate de functionar public, prin abuz în functie si trafic de influenta, uzând de numele ministrului penal Tudor Chiuariu. Toate acele date din cele 16 dosare au fost folosite apoi pentru santaj si atacuri instrumentate, una din victime fiind profesorul Turianu. Impotriva lui Chiuariu si Muraru a fost initiata o cercetare de catre organele de ancheta penala pentru aceste fapte. Reamintim ca, abia numit politic la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), Andrei Muraru a dat dovada de o agresivitate si o incalcare a legilor intr-o maniera brutala.

Citeste si :  Dezvaluiri incendiare despre gemenii secreti ai lui Relu Fenechiu – FOTO INCENDIARE

Nici mai mult nici mai putin, individul a fost acuzat ca a spart casutele postale electronice ale angajatilor institutiei pentru a-i controla si discredita. In fata acestei situatii, o serie de angajati si intelectuali au protestat public fata de actiunile infractionale ale acestuia. Astfel, pe langa acuzatiile de violare a corespondentei, o parte din cei care au lucrat cu Muraru la IICMER au dezvaluit printr-un document public probleme institutionale, absenta proiectelor, lipsa de viziune a conducerii, masuri arbitrare si neregulamentare.

Citeste si :  Totul a fost deconspirat! Baietii care ii asigura confortul directorului Marius Bodea – FOTO, VIDEO

De asemenea, au fost dezvaluite si o serie de concedieri abuzive, dar si neacordare a unor drepturi pentru angajati. Acesta, alaturi de fratele sau, Alexandru Muraru, desi au CV-uri stufoase, au fost considerati mereu armele secrete ale puscariasului Relu Fenechiu, in pregatirea unor afaceri dubioase cu bani publici. Cu toate acestea, trist, dar adevarat, protejatul liberalilor a ajuns tocmai in pozitia de consilier prezidential, dupa asemenea fapte scandaloase. 
Comentarii
Adauga un comentariu