Sport

PEFORMANTA! CS Navobi a terminat pe locul 3 la Cupa Balcanica

Publicat: 05 iun. 2016
1

La prima participare intr-o competitie internationala, fotbalistele de la CS Navobi Iasi s-au clasat pe locul 3 la Cupa Balcanica. In ultimul meci disputat la turneul balcanic din Grecia, Navobi Iasi a intalnit Olimpia Sofia, partida contand pentru locul al III lea. Jocul a inceput echilibrat, cu un plus la valoare si motivatie din partea echipei iesene, fiecare echipa dorindu-si cu ardoare clasarea pe podium.

Chiar in primele minute s-au înregistrat câte doua ocazii clare de gol de fiecare parte, dar portarii ambelor echipe remarcandu-se prin interventii sigure. La capitolul ratari, protagoniste au fost Loredana Nica si Teodora Placinta, in timp ce portarul navobistelor, Mirela Abalasei a inchis din nou poarta fiind, dupa parerea noastra, portarul acestui turneu. La acelasi nivel superior au evoluat si fundasii centrali Larisa Ambrosie si Iulia Mera, care s-au sincronizat perfect, la care se adauga si Monica Bentoiu, dominand cu autoritate apararea ieseana.
In a doua jumatate a primei reprize, jocul a fost unul de uzura, echilibrat, vizibila fiind si starea de oboseala a ambelor protagoniste, dar si caldura (28 °C), acest meci fiind al treilea disputat in trei zile consecutive.

Pe acest fond, meciul nu a avut un ritm alert, însa iesencele au dominat la toate capitolele jocul. Repriza a doua a debutat cu o noua ocazie a romancelor, de aceasta data Teodora Placinta si Rognean Adina, ori Deca Nicoleta sau Rahela Gangal nu au reusit sa invinga bravul portar bulgar.

In continuare, dominarea iesencelor a fost mai mult decat evidenta, jocul rapid de pase, patrunderile in adancime fiind contracarate in ultimul moment de o defensiva bulgara, care s-a baricadat in propriul careu si care a apelat, de nenumarate ori la un antijoc total, trageri de timp cu accidentari simulate sau beneficiind de clementa arbitrilor greci. In acest context, centralul elen a refuzat doua penaltyu-uri clare romancelor, unul la patrunderea in careu a Nicoletei Deca (min. 73), faultata dur din spate sau la hentul vazut si de spectatorii din tribuna, comis de fundasul central bulgar (min 78).

Victoria pe deplin meritata a echipei Navobi Iasi a venit pe finalul tensionat al meciului, in min. 93, atunci cand proaspat introdusa Andeea Grigoras a invaluit pe dreapta, a intrat in careu, a centrat, portarul Olimpiei Sofia a respins, Teodora Placinta a pasat spre Loredana Nica, care a introdus mingea in poarta.
Astfel s-a scris istoria unei finale “mici” de Cupa Balcanica, insa acest loc 3 obtinut de luptatoarea formatie din Iasi este cu atat mai meritoriu cu cat, in toate cele 3 meciuri disputate, romancele nu au pierdut niciunul, desi au intalnit echipe mult mai titrate, campioane actuale sau in trecut ale Greciei, Serbiei ori Bulgariei.

„Turneul a fost unul foarte dificil, un test de rezistenta si vointa a jucatoarelor care au luptat, la propriu, pana in ultimul minut si care au reprezentat cu demnitate clubul Navobi dar si tricolorul romanesc! A fost o onoare sa auzim, la final de meci scandandu-se din tribune Romania, Romania!”, a declarat Cristian Ambrosie, director sportiv Navobi Iasi.
 
Echipa Navobi: Abalasei – Zamfir, Mera, Ambrosie (cap.), Bentoiu – Ilas (’77 Grigoras), Gangal, Deca, Rognean (’61 Raduc) – Placinta (’90+4 Proca), Nica.
Adauga un comentariu