Eveniment-Social

Pe Stefan cel Mare se aprind lumanari pentru teii macelariti de Primaria Iasi

Publicat: 12 feb. 2014
1
Grupul de initiativa civica „Iasul iubeste teii” organizeaza sambata, 15 februarie 2014, la ora 17:00, pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, o actiune de comemorare a teilor taiati ilegal de catre Primaria Municipiului Iasi pe parcursul lunii februarie 2013. Actiunea urmareste sa readuca in atentia decidentilor locali solicitarea iesenilor de replantare a teilor pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant.

Citeste si Iesenii s-au saturat! Petitie pentru demiterea primarului Nichita

„Lansam cu acest prilej o invitatie deschisa tuturor cetatenilor solidari cu actiunile noastre sa participe la evenimentul care se va desfasura pe durata unei ore, timp in care vom aprinde candele sau lumanari in spatiile strajuite candva de arborii simbol ai Iasului.

Citeste si Primarul Iasului, acuzat ca a macelarit centrul orasului – FOTOsi 

Actiunea subliniaza implicit dezacordul publicului larg fata de decizia samavolnica a administratiei publice de a defrisa teii din centrul orasului si reprezinta, totodata, un act simbolic prin care atragem atentia asupra importantei urbanistice, ecologice, culturale, a replantarii acestor arbori pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant.

Citeste si Primaria a mai nenorocit un tei in centrul orasului – FOTO

In acest sens, iesenii vor avea oportunitatea de a se alatura celor peste 1.200 de semnatari ai petitiei initiate de noi in data de 3 februarie 2014. De asemenea, in perioada urmatoare vom facilita transmiterea de mesaje scrise sub forma de carti postale sau pictoriale, domnului primar Gheorghe Nichita, pe aceasta tema sau alte subiecte conexe”, spun reprezentantii grupului „Iasul iubeste teii”.

Citeste si Astazi se implineste un an de la cea mai tampita decizie a primarului Gheorghe Nichita 
Comentarii
  • Eii, hai gata ca ne-am saturat de-acu! Da’ mai duceti-va pe la casele voastre..Acu, tre’ sa omoram alti copaci, ca sa punem tei? Mi se pare incapatanare prosteasca.Sau bagarea in seama.

    • Care alti copaci? Boschetii plantati pe Stefan? Daca s-ar planta azi tei noi, peste 50 de ani iesenii vor putea uita imbecilitatea comisa de avortonul Nichita.

    • Bai Chirica, pana la urma ai sa platesti pentru toate porcariile astea, in special pentru cea cu taierea teilor. Si nu-ti va fi moale!

  • Dar de ce nu se aprind lumanari si nu se fac comemorari pentru miile de hectare de padure taiate ilegal? de ce nu se fac petitii si in acele cazuri? de ce nu se mediatizeaza?

Adauga un comentariu