Actualitate

Pe ce mai pune sechestru DNA? Postul de televiziune Tele M a fost scos la vanzare

Publicat: 12 feb. 2016
1

@ Licitatia va avea loc peste cateva zile @ Este scoasa la mezat inclusiv cladirea din Copou
 
Pe data de 17 februarie a fost programata licitatia pentru vanzarea postului de televiziune Tele M. Atat cladirea, cat si echipamentele postului de televiziune vor fi vandute in contul datoriilor acumulate de SC Hala Centrala SRL, societate controlata de Danut Prisecariu, care a intrat in insolventa in urma cu mai bine de un an. Astfel, vor fi vandute prin licitatie cladirea in care se afla sediul postului TV, imobilul de pe strada Codrescu nr.6, compus din suprafata totala de 370 metri patrati teren si cladirea cu o suprafata utila de 292, 32 metri patrati, in care se afla biroul directorului, secretariatul, biroul redactorului sef, sala de sedinta, dar si o parte din aparatura.

Citeste si: EXPLOZIV! Cristian Adomnitei si patronul Tele M tremura de frica! Retea de coruptie la CJ Iasi, destructurata de DNA – GALERIE FOTO, VIDEO

De asemenea, restul bunurilor Tele M vor fi scoase la vanzare in contul datoriilor SC Estate Asset Company SRL, cealalta firma desprinsa din Alimentara SA, ca si Hala Centrala SRL. Din aceasta categorie fac parte urmatoarele bunuri: autoturism marca Toyota Yaris din 2007, cu numarul de inmatriculare IS-15-TLM, autoturism Marca Toyota Yaris, an fabricatie 2007, nr. de inmatriculare IS-16-TLM, autoutilitara Volkswagen Caddy nr. de immatriculare IS-05-XSL, autoturism Toyota Corolla an fabricatie 2007 nr. de inmatriculare IS-99-TLM, autoturism Dacia Logan, an fabricatie 2008, nr.de inmatriculare IS-08-NXL, autoturism Dacia Logan an fabricatie 2007, nr. de inmatriculare IS-07-CKF. Echipamentele scoase la vanzare sunt urmatoarele: grup electrogen Diesel, doua camere digitale Sony, 3 camere Sony cu accesorii, un televizor JVC, un laptop Acer Intel, mobilierul de platou si un Led TV Full HD.

Se pare ca lichidatorul Mititelu permite in continuare ca bunurile SC Asset Estate Company SRL sa fie folosite de postul de televiziune si astfel sa se uzeze din ce in ce mai tare. Cei care conduc postul de televiziune au vrut sa cumpere aparatura si masinile la un pret de 8.000 euro, dar oferta a fost respinsa de creditorii Estate Asset Company. Anul trecut, in luna noiembrie, DNA a descins la postul de televiziune Tele M si acasa la directorul Aurel Dobasu, pentru a face perchezitii intr-un dosar de coruptie. Exista suspiciunea ca, in ultimii 4 ani, postul a fost finantat de societatile comerciale care au incheiat contracte cu Consiliul Judetean Iasi, condus de Cristian Adomnitei, care este acum suspendat din functie, deoarece se afla sub control judiciar, dupa ce a fost trimis in judecata intr-un dosar de coruptie. De asemenea, exista suspiciunea ca postul a fost finantat ilegal prin intermediul unor programe finantate cu fonduri europene. De regula, in astfel de dosare in care se banuieste existenta unui prejudiciu, DNA instituie masuri asiguratorii pe bunurile firmei si ale persoanelor fizice responsabile. In cazul Tele M se poate vedea ca postul functioneaza pe baza cladirilor si aparaturii puse la dispozitie de SC Hala Centrala SRL si SC Estate Asset Company SRL. In cazul acesta, pe ce va pune DNA sechestru daca va fi nevoie? Probabil pe casa lui Dobasu si a lui Adomnitei.

Citeste si: Descoperire soc in timpul anchetei. Bani negri folositi pentru finantarea postului de televiziune Tele M

Reamintim ca, din cauza datoriilor firmei, a fost scos la vanzare si complexul comercial Hala Centrala, la un pret de 30.551.550,00 lei, adica in jur de 6,9 milioane euro. Asta in conditiile in care, potrivit evaluarilor initiale, imobilul ar valora 40.735.400,00 lei, adica circa 9,1 milioane euro. Celelalte bunuri imobile scoase la vanzare sunt un teren 26.500 metri patrati situat in municipiul Botosani, pe strada Calea Nationala nr. 24, evaluat la un pret de 2.708.600 lei. De asemenea, printre bunuri se mai numara un teren in suprafata de 794 metri patrati, situat in strada Golia nr. 5, la un pret 1.055.000 lei. SC Hala Centrala SRL a fost infiintata in anul 2014, in urma divizarii SC Alimentara SA, a intrat in insolventa in luna aprilie a anului trecut, iar magistratii Tribunalului Sindic au respins planul de reorganizare, astfel incat pe data de 18 februarie a.c au pronuntat decizia de faliment. Cel mai mare creditor al societatii este Piraeus Bank, care revendica suma de 40.121.803 lei, fiind urmata in „top” de SC Melcret SA, care are de recuperat 2.682.368 lei, Tehnopress SA- 283.384 lei, Ecodelil Management SRL- 1.945.080 lei, Gardian Privat Security SRL- 110.008 lei. Statul roman, prin Directia Regionala a Finantelor Publice, are de recuperat taxe si impozite neachitate in suma de – 1.055.000 lei, Primaria Iasi (taxe si impozite locale)- 595.993 lei. De asemenea, Hala Centrala SRL are salarii neachitate catre angajati in valoare de 20.689 lei.
Comentarii
Adauga un comentariu