National

PDSR incepe sa fie de acord cu investitiile Primariei

Publicat: 23 apr. 2001
9

In pofida unei oarecare raceli intre filiala ieseana a Partidului Democratiei Sociale din Romania si primarul municipiului Iasi, Constantin Simirad, (tradusa deseori prin declaratii malitioase de ambele parti), se pare ca unele dintre proiectele de investitii ale sefului administratiei publice locale se bucura, mai mult sau mai putin explicit, de suportul consilierilor municipali ai PDSR.
In opinia consilierului Gheorghe Nichita, o investitie care trebuie continuata este Ateneul Tatarasi. Nu pentru ca respectiva institutie reprezinta o necesitate de prim rang a Iasului, ci pentru ca o eventuala sistare a lucrarilor ar conduce la cheltuieli si mai mari din partea Primariei.
„Nu am fost impotriva Ateneului din Tatarasi deoarece pentru conservarea investitiei s-ar fi cheltuit sume mai mari decat pentru finalizarea ei. Apoi, nu trebuie uitat ca Ateneul este de fapt o casa de cultura, iar cultura trebuie sa ramana o prioritate. De aceea, aceasta investitie trebuie finalizata”, a argumentat Gheorghe Nichita.
De asemenea, consilierii pedeseristi au inceput sa priveasca altfel si efortul Primariei de a colora si reamenaja pietele agroalimentare ale Iasului. Dupa pietele din Alexandru si Dacia, cu cateva zile in urma, a venit randul si celei din Pacurari sa (re)intre in circuitul firesc al comertului cu produse agricole. Daca, in viitor, in respectivele piete vom vedea din ce in ce mai putini tigani si mai multi producatori agricoli veritabili, atunci se poate spune ca unul din scopurile administratiei a fost atins. Gheorghe Nichita a declarat ca sustine si aceasta investitie, mai ales de cand viceprimarul Vasile Dumitriu a aratat ca, in timp ce cheltuielile pentru reabilitarea pietelor s-au ridicat la suma de 5 miliarde lei, veniturile au insemnat 18 miliarde lei. Deci, o diferenta de 13 miliarde lei.
In schimb, pedeseristii critica inca investitiile din zona bulevardului Independentei, adica atat piata „cubista” si dependintele, cat si Piata Natiunii din fata Universitatii de Medicina si Farmacie.
Catalin ONOFREI
Adauga un comentariu