Actualitate

PDL Iasi in stare de soc! Revolta impotriva lui Dumitru Oprea

Publicat: 05 iun. 2014
1

@ Organizatia judeteana PDL Iasi se afla pe un butoi cu pulbere @ Primarii din judet ii cer capul senatorului Dumitru Oprea dupa dezastrul inregistrat la alegerile europarlamentare @ Primarii au cerut infiintarea unei Comisii pentru Organizarea si Desfasurarea Alegerilor din care sa faca parte ei, alesii judeteni si cei locali, toti fiind decisi sa scape cat mai curand de Oprea

Haos total in organizatia judeteana a PDL Iasi. Filiala judeteana a democrat liberalilor ieseni a ajuns sa se numere printre cele mai slabe din tara. Alegerile europarlamentare au facut ca filiala de la Iasi sa se claseze pe un rusinos loc 36 din 42 de organizatii pe intreaga tara, scorul inregistrat de PDL fiind de numai 8,71 la suta. Cu toate acestea, senatorul Dumitru Oprea, liderul interimar al filialei iesene, a sustinut cu totul altceva. Oprea minte cu nerusinare si a lasat sa se inteleaga ca PDL Iasi s-a clasat pe locul 20 in tara in urma alegerilor europarlamentare. Desi realitatea este alta, Oprea refuza in continuare sa plece de la varful filialei. Este din ce in ce mai evident ca senatorul si echipa pe care a adus-o cu el a ingropat DEFINITIV organizatia ieseana. Dumitru Oprea a mintit cu buna stiinta in fata colegilor de la partid, el preferand sa se ascunda in fata unor rezultate mincinoase decat sa plece din fruntea partidului. Mai mult, unii primari din judet au reusit sa scoata un scor de cateva ori mai mare fata de ceea ce a reusit Oprea in colegiul sau senatorial. De exemplu, la Dagata, primarul Mirel Damaschin a izbutit sa scoata pentru PDL 43 la suta din voturi, in vreme ce Dumitru Oprea a avut doar 6 la suta din preferintele electoratului.

Vasile Blaga a MINTIT!

In aceste conditii, se ridica intrebarea? De ce Vasile Blaga, cel mai slab lider din istoria PDL, il acopera in continuare pe Dumitru Oprea? Blaga a anuntat inainte de alegeri ca va demite automat presedintii acelor filiale care se vor clasa pe ultimele zece locuri la alegerile europarlamentare! PDL Iasi ocupa locul 36 din 42, ceea ce inseamna ca Dumitru Oprea trebuia deja demis pana acum! NU s-a intamplat acest lucru, iar Vasile Blaga i-a mintit inca o data pe oamenii de partid care au muncit cu onestitate si sinceritate in aceasta campanie electorala.

In urma cu doua zile, Oprea a incercat sa explice exact inversul situatiei in fata reprezentantilor mass-media. In fata colegilor din PDL, Oprea a sustinut ca acel colegiu este controlat de Petru Movila, fost deputat PDL, actual parlamentar PMP. Se pare ca Dumitru Oprea sufera de amnezie, din moment ce Petru Movila este de cateva luni plecat din partid, iar de colegiul lui se ocupa acum consilierul judetean Constantin Serban.

„Probabil ca domnul Oprea a uitat ca nu mai sunt membru PDL, dar si ca primarii din partid sunt oameni care si-au castigat singuri mandatul. Cei care vorbesc astazi in numele PDL nu au fost vazuti in campania electorala din 2012 si nu ar trebui sa vorbeasca. Ii solicit domnului Oprea sa nu mai foloseasca numele meu in disputele interne din PDL. Primarii PDL sunt de felicitat pentru ca au rezistat presiunilor venite de la PNL si PSD care doreau sa-i racoleze si care au cerut liniste ca acum sa aiba parte de astfel de lideri de partid”, a spus Petru Movila.

Primarii il dau jos pe Oprea

In aceste conditii si in contextul in care a fost dat afara din PNL acum cativa ani, Oprea nu pare cel mai potrivit om pentru a negocia cu liberalii o alianta de dreapta la nivelul judetului Iasi. Atat Oprea, cat si Marius Spinu, mana sa dreapta, si el fugarit din PNL, ar trebui sa plece pe usa din dos si sa lase filiala pe mana unor persoane mai capabile. Socul dezastrului de la alegeri a fost cu atat mai mare in PDL, cu cat primarii din judet ii cer capul lui Oprea. Deja primarii ar fi cerut infiintarea unei Comisii pentru Organizarea si Desfasurarea Alegerilor din care sa faca parte ei, alesii judeteni si cei locali, toti fiind decisi sa scape cat mai curand de Oprea. Senatorul nu se afla la prima tentativa de acest gen. Dupa ce a vandut filiala locala suceveanului Gheorghe Flutur, Oprea nu mai este cu nimic interesat de soarta partidului. Si-a indeplinit obiectivul cerut de Gheorghe Flutur, este gata sa cedeze acum conducerea noii aliante liberalilor. Si mai grav este ca in urma lui Oprea raman si datoriile imense, pe care a refuzat sa le plateasca. PDL Iasi este ingropata in datorii, toate sumele fiind adunate inca de pe timpul cand a fost candidat la Primaria Iasi si apoi presedinte de filiala. Sumele nu au fost platite nici acum din motive care-l privesc doar pe el. De fapt, pe Dumitru Oprea, groparul PDL Iasi nu-l mai intereseaza soarta partidului, ci doar sa mai prinda el un post caldut in noua alianta.
Comentarii
 • Nu ca zic, da’vreau sa spun:

  Despre PD-(L) SI, “pleasca” (?!) cu fuziunea!

  2012 – Rezultatele slabe de la alegerile locale: DEMISIA în bloc a conducerii Partidul Democrat Liberal
  2013 – Rezultatele slabe la alegerile parlamentare 2 DEMISII:
  – prim-vicepreședintele Cristian Preda
  – vicepreședintele Sever Voinescu
  2014 – Rezultatele slabe la europarlamentare: conducerea auto VALIDATA?!

  Dupa serioase analize… la 48 de ore: FUZIUNE -cu: “JOS BASESCU”! -mai sa fie…?!

 • Vorba turcului: HAI SICTIR, cioflingarilor, la munca, nu la dat din gura…..auzi, tara e plina de economisti, juristi, etc….Cu atita teorie (?) nu gasesc o solutie sa progresam????

 • Dati afara magarul. La fel am facut si la Cuza, la fel au facut tinerii la FEAA, un gunoi ce nu merita decat flegme, avid de functii, hot dupa bani si prost cat incape. Pana si eu m-am saturat de el!!!

 • cred ca pdl-ul s-a rupt in urma masurilor luate de guvernul Boc, erau necesare, da mai corect era reducerea din sistemul bugetar, avem o groaza de personal in acest sistem care nu-si justifica prezenta si salariul, greseala de acolo a plecat. reinvierea pdl, un mit.

 • Ca fost absolvent de FEEA, va marturisesc cu mana pe inima, fara a fi implicat invreun fel in politica, ca dl . profesor Oprea este un mare CRETIN, HOT si MINCINOS.

  Singurul interes este cel personal (buzunarul personal) pe care il pazeste cu mare sfintenie. Intrebati-l va rog de unde are miliardele din depozitele bancare 🙂
  Nu s-a remarcat cu nimic in universitate si si-a facut loc cucoatele, calcand pe cadavre si mintind pe toti cei din jur. Probabil ca asta face si in politica.
  Ar terebui sa dispara din mediul academic distinsul domn profesor Oprea. Pentru ca este o JAVRA>

Adauga un comentariu