Magazin

Patru alimente care-ti ALBESC dintii

Publicat: 30 apr. 2015
1
Iti doresti dinti albi, dar te temi sa ajungi pe scaunul stomatologului, gandindu-te cu teama la procedurile pe care o sa le faca doctorul? Atunci indreapta-ti atentia catre alimentele potrivite.
Broccoli, de exemplu, este recomandat in astfel de cazuri. In urma unui studiu realizat de cativa cercetatori din Brazilia s-a demonstrat ca fierul prezent in broccoli poate crea un invelis anti acid pe suprafata dintilor. Acesta care va reduce contactul dintre acidul din alimente sau bauturi si dinti. De asemenea, broccoli crud va avea un efect de lustruire asupra danturii, arata Prevention.
Un studiu publicat de General Dentistry sustine ca branza, in special cea cheddar, creste productia de saliva si creeaza o bariera de protectie pentru smaltul dentar. Cercetatorii considera ca alterarea nivelului de pH din gura creste riscul eroziunii dintilor si aparitiei cariilor. Participantii la studiu au prezentat o crestere a pH-ului dupa ce au consumat branza cheddar. Important de stiut este ca nu toate lactatele functioneaza la fel, laptele si iaurtul neprovocand modificari in privinta nivelului pH-ului.
Ti s-a spus vreodata ca stafidele fac rau dintilor? Nimic adevarat. Mai mult, acestea chiar imbunatatesc sanatatea orala, dupa cum spun cativa cercetatorii americani. Acestia sustin caacidul oleanolic din stafide impiedica dezvoltarea a doua tipuri de bacterii orale: Streptococcus mutans (responsabila pentru aparitia cariilor) si Porphyromonas gingivalis, care provoaca boala parodontala.
Atunci cand mananci ananas simti o senzatie ciudata in gura si ca ti se strepezesc dintii. Aceeasi enzima care provoaca aceasta senzatie poate sa albeasca dintii. Este vorba despre bromelaina, care poate scoate petele de pe dinti, fara sa afecteze smaltul. Adauga un comentariu