Actualitate

Patronul de la Onyx a mai tras o teapa. Isprava il va costa miliarde de lei

Publicat: 24 iun. 2014
1

@ Afaceristul se lupta in instanta cu bancile si cu fiscul care i-au cerut executarea silita @ Soranescu nu a platit doua expertize dispuse de magistrati pentru ca nu i-au facut jocul si au sustinut in continuare ca afaceristul este dator vandut

Complexul Onyx se indreapta cu pasi repezi spre lichidare procedura care presupune in primul rand vanzarea bunurilor la licitatie fie bucata cu bucata, fie la pachet, iar acest lucru se va petrece din cauza prostiilor pe care le face Soranescu. In dosarul de insolventa care se afla pe rolul Tribunalului Sindic, afaceristul a contestat valoarea creantelor revendicate de Banca Romana pentru Dezvoltare care se ridica la circa 4,5 milioane, dar si suma cu care s-a inscris la masa credala Directia de Finante (reprezentand taxe si impozite neplatite) de circa 14 miliarde de lei vechi.

Citeste si: Frauda la un hotel si un restaurant de fite. Patronul este acuzat ca a vrut sa-si insele partenerii – FOTO

La solicitarea lui Soranescu, magistratii au admis efectuarea a doua expertize de specialitate de catre doi specialisti agreati de Ministerul Justitiei. Expertii si-au facut treaba, dar Soranescu nu le-a platit munca asa cum promisese astfel incat expertizele nu au mai fost depuse. De aceea si judecatorii au decis sa nu mai tina cont de aceasta proba cu expertiza. In aceste conditii, cel mai probabil pana la finalul procesului Soranescu urmeaza sa poarte in carca milioanele de euro pe care i le imputa creditorii. Tot ieri, lichidatorul complexului Onyx a cerut judecatorului sindic sa anuleze niste contracte de vanzare-cumparare prin care Soranescu a incercat sa-si salveze o parte din Hotelul Bellaria inainte de a intra in insolventa. Numai ca lichidatorul considera ca este vorba despre o frauda si ca hotelul a fost vandut tocmai pentru inselarea creditorilor. Adica in momentul in care se va lichida patrimoniul vor fi vandute celelalte proprietati, iar sumele care pot fi recuperate vor fi mai mici si exista sanse mari ca o buna parte din sume sa nu poata fi recuperate. In momentul in care s-a vandut hotelul, Soranescu era asociat cu un procent de 97 la suta la SC Complex Onyx SRL si cu 90 la suta la SC Art Construct Company SRL.

Citeste si: Complexul Onyx si Soranescu se afunda in datorii de sute miliarde lei

„Va rugam sa dispuneti restituirea in patrimoniul SC Complex Onyx SRL a imobilului mentionat ce a facut obiectul transferului fraudulos liber de orice sarcini sau dupa caz a contravalorii acestuia in momentul instrainarii, reactualizat cu indicele de inflatie”, se arara in cererea adresata judecatorilor de firma Musat&Asociatii. Asupra chestiunilor discutate ieri, judecatorii vor lua o decizie in perioada urmatoare.

Reamintim ca firma lui Soranescu a intrat in insolventa la scurt timp dupa ce Directia Generala a Finantelor Publice Judetene a organizat o licitatie pentru vanzarea bunurilor imobile care fac parte din complexul format din restaurantul Onyx si Hotelul Bellaria pentru recuperarea taxelor si impozitelor neplatite.
Comentarii
Adauga un comentariu