Local

Patroni reclamati pentru ca nu platesc salariile angajatilor

Publicat: 20 aug. 2013
1

Iesenii isi reclama zilnic patronii la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi pentru ca nu le platesc salariile sau le retin nejustificat bani din leafa. Pe acest segment se inregistreaza cele mai multe sesizari, urmate de cele in care angajatorul nu incheie contract de munca angajatului.

Pe locul trei sunt sesizarile pentru munca suplimentara neplatita. Conducerea ITM a observat ca astfel de sesizari se inmultesc de la o luna la alta. „In fiecare luna, sesizarile cele mai multe sunt pentru neplata drepturilor salariale si retineri nejustificate. Inspectorii se deplaseaza la unitatea respectiva si traseaza masuri pentru plata drepturilor salariale. Daca masurile nu sunt respectate, agentul economic este sanctionat. ITM nu poate sanctiona angajatorul ca nu a platit salariile angajatilor. De cele mai multe ori, angajatorul nu pune in aplicare masurile trasate de ITM si singura modalitate a angajatului de a-si recupera banii ramane instanta.

Multe sesizari sunt din partea angajatilor de la firmele de paza si protectie. Agentul economic motiveaza ca nu a incasat banii pe contractele incheiate cu furnizorii si nu are posibilitatea sa plateasca salariile angajatilor la timp. Pentru munca suplimentara neplatita, agentul economic este obligat sa compenseze cu timp liber sau bani”, a declarat George Tanasievici, inspector sef adjunct la ITM Iasi.
Comentarii
  • Tanasievici vorbeste despre problemele de relatii de munca in calitate de purtator de cuvant,nu de inspector sef adj.Este adj ,dar pe protectia muncii,celalalt post pe relatii de munca e inca vacant.
    Prezinta corect,Magduto,postura din care vorbeste omu`.Daca stii.

Adauga un comentariu