Actualitate

Patriarhul Daniel a sfintit biserica din Tatarasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 13 oct. 2012

Cateva mii de ieseni au blocat astazi strada Vasile Lupu din Tatarasi pentru a participa la slujba de sfintire a bisericii cu hramul  „Intrarea Maicii Domnului in Ierusalim„. In ciuda ploii, iesenii au stat cateva ore pe o ploaie torentiala pentru a asista la slujba oficiata de  un sobor de preoti condus de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Patriarhul Romaniei si Inalt Prea Sfintitul Hristrofor, Patriarhul Cehiei si Slovaciei. Sfintirea bisericii a blocat circulatia pe Vasile Lupu de la Flora pana la Dispecer, politistii de la rutiera blocand accesul oricaror mijloace de transport din dreptul statiei de transport de la Dispecer pana la Flora. Fortele de ordine  prezente la eveniment, circa 250 de politisti locali si jandarmi au estimat circa 2.500 de oameni au participat la slujba de sfintire a lacasului de cult, aceasta putand fi urmarita de catre ieseni pe un ecran imens montat pe marginea strazii. La eveniment au participat mai multe oficialitati iesene, primarul Gheorghe Nichita si viceprimarul Mihai Chirica, consilierul local Sorin Iacoban, presedintele Consiliului Judetean Cristian Adomnitei. Potrivit unor surse din cadrul municipalitatii, primarul Gheorghe Nichita a plecat de la slujba religioasa pentru a avea o intrevedere cu premierul Victor Ponta, care a ajuns de astazi la Iasi. „Am venit aici pentru ca slujba o va tine Patriarhul Daniel. Nu conteaza ca ploua. Eu cred ca e o minune a Sfintei Parascheva, ca prea a fost seceta pana acum”, declarat Maria Condur, o pensionara din Tatarasi care asista la slujba care inepuse de la ora 11.30.
Comentarii
  • Rusine-popilor;ati transformat un act profund religios in unul politic.Ce cautau acolo Jiji Nechita,Sorin iacoban,Burlea si alti lingai USL-isti.Se stia ca popa Boboc este un apropiat al Usl-ului dar nici asa….Biserica trebuie sa fie neutra ,trebuie sa fie calauza pt cei cinstiti si morali, numai ca popi astia sunt slugile satanei,sunt slugile ,,banului”.De ce nu au fost toti USL-isti si la biserica Banu ??? pt ca acolo slujeste cu adevarat un preot dedicat credintei si moralei crestin-ortodoxe.Acel preot nu face politica acel preot este pt cei saraci si sarmani; Sa-l vedeti pe popa Boboc in campanie electorala cum ,,ne sugereaza „cu cine s a votam ,asa cum a facut si la alegerile locale-RUSINE popooo….

  • nu este adevarat ce ai scirs simi
    de ce vorbesti ca sa te afli in treaba??mai bine taci daca nu stii
    in primul rand biserica banu este monument istoric si a fost facuta acuma pt ca sau acordat fonduri de la minister special pt restructurare..iar la pri boboc nu este monument istoric..biserica sa facut cu ajutorul fiecarui om care a dat cate un banut, cu ajutorul primarului etc si a tuturor oamenilor care au ajutat la zidire.asta este,deci fa diferenta prima data si dupa vorbeste

  • Pt Anca-invata sa scrii-apoi ce nu este adevarat-ca popa face campanie electoral USL-ului,ca a facut dintr-un act profund religios unul politic;care banut de la enoriasi,cei care nu au nici dup ce bea apa,;biserica Banu a fost reconstruita si refacuta cu fonduri europene pe care parintele Merticaru le-a accesat.Si atit de multe steaguri in lacasul domnului,parca era o manifestare legionara sau fascista(steaguri cu multe cruci pe ele parca erau zvastici-fiti mai atenti la detalii).Si oare nu credeti ca se construiesc prea multe biserici in ultimul timp si ajung popi sa se calce pe bombeuri, si macar daca ar fi eficienti,in ceea ce priveste educatia moral-crestina in rindul tinerilor dar si a celor in virsta;nu-i vedeti pe tineri ce mai merg la biserica !!!nu-i vedeti pe maturi care dupa ce ies din biserica uita de respect si bun simt ,cum si-au facut preotii datoria ??? Ei nu stiu altceva decit s a numere banutii la sfirsit de slujba.Treptat,treptat datorita incompetentei popilor biserica-ortodoxa isi va pierde rolul ei instructiv-educativ iar sectele vor prolifera.Atentie…

  • Pt Radu si Anca-halal crestini sunteti-cind nu mai aveti cuvinte pt dialog folositi trivialitati sau bata.Ceea ce imi recomanzi mie probabil ca face parte din meniul tau zilnic ,pofta buna.

  • felicitari parinte BOBOC pentru stradania facuta si fii mandru ca lasi ceva in urma,invidiosii lasa-i sa vorbeasca.Tot respectul.(un verisor)

Adauga un comentariu