Actualitate

Pasajul subteran din Fundatie, in pericol! Panza freatica da probleme constructorului

Publicat: 27 iul. 2013
1

In urma unei inspectii facute la cele mai importante santiere deschise in Iasi, autoritatile locale au recunoscut ca lucrarile la pasajul subteran de traversare a intersectiei din Piata Mihai Eminescu intampina dificultati. Problemele par sa fie legate de panza freatica din aceasta zona a orasului, iar acest lucru da mari batai de cap firmelor care lucreaza in zona.

Din acest motiv, deschiderea pasajului subteran din Fundatie ar putea fi amanata, mai ales ca, odata cu inaintarea sapaturilor, se descopera ruine care intarzie si mai mult executia proiectului.

Cu toate acestea, autoritatile sustin ca pasajul va fi deschis circulatiei rutiere in acest an, desi termenul stabilit pentru luna septembrie 2013 ar putea fi amanat.

„Pasajul da in continuare dureri de cap pentru ca au aparut ruine si probleme cu apa freatica, asta cu toate ca ne asteptam la asa ceva. Sper ca pana la finalul acestui an sa putem da in functiune pasajul”, a spus Gheroghe Nichita, primarul Iasului.
Comentarii
  • Dar studiul geotehnic unde a fost facut? Pe malul Bahluiului? Cum adica s-au trezit acum cu nivelul ridicat al panzei freatice? Cam acelasi tertip l-au folosit si cand au schimbat liniile de tramvai la Billa ! Este o modalitate de a mai ciupi ceva parale.

  • Eheheiiii! Multe or sa invete sapatorii de transee! Asta din cauza ca nu s-au prea tinut de scoli ca lumea cand a fost timpul, au fost niste chiulangii care au batut mingea prin scoala si apoi au facut ceva sa fie pe la hidro, pe la constructii,; apoi s-au blindat cu ceva mastere si gata s-au uns VIP-uri sapatoare de tuneluri si de santuri…

Adauga un comentariu