National

Parvan, AOAR: Antifrauda Fiscala controleaza firme mici si foarte mici si evita multinationalele

Publicat: 30 sept. 2014
1

Directia Antifrauda se duce la firma cu doi angajati si nu se duce la o multinationala, pot sa va garantez asta, a declarat Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

„Din 734.000 de firme, 453.000 au cifra de afaceri mai mare ca zero si 180.000 au cifra de afaceri zero. Eu m-as astepta de la Ministerul de Finante, de la ANAF, sa scape de ele. Ce fel de firma este asta, cu cifra de afaceri zero? Pe nimeni nu intereseaza sa faca curatenie. Din cele 454.000 de firme active, 380.000 au cifra de afaceri sub un milion de lei, iar 1.200 de companii fac peste 50% din cifra de afaceri a Romaniei. Acestea sunt problemele cu care noi incercam sa ne batem si sa avem un dialog cu autoritatile”, a spus Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania. El a subliniat ca Directia Antifrauda controleaza in special firmele mici si foarte mici si evita multinationalele.

Citeste si Inspectorii ANAF, control inopinat in complexul Doraly din Capitala. Vezi ce au gasit

„Directia Antifrauda se duce la firma cu doi angajati si nu se duce la o multinationala, pot sa va garantez asta, pentru ca din 7.815 controale facute la firme in semestrul I au fost la firme care de abia s-au infiintat in 2013. E formidabil cum o Directie Antifrauda face, in trei luni, 7.815 controale, potrivit rapoartelor de activitate ale ANAF pe trimestrul I. Din 7.815 de controale, 6.817 au fost cu amenzi aplicate. Din raportarile europene, vad ca se fac controale la firmele mari. Din raportarile noastre, vad ca la noi controalele se duc tot la firme din orasele, firme cu doi angajati, fie ca este un magazin de peste, fie ca este un magazin cu produse pentru agricultura. Au dat 28,9 milioane lei amenzi in trei luni. Am impartit si eu aceste sume la numarul de societati si te intrebi de ce munceste atat aceasta directie, sa ia 15.000 – 17.000 de lei la un control”, a explicat acesta.

Citeste si ANAF anunta verificarea imbogatitilor PESTE NOAPTE ai Romaniei

Parvan a subliniat ca aceste controale sunt mai rele decat cele de la Garda Financiara, iar mediul de afaceri este considerat inamic, cu exceptia multinationalelor.

Citeste mai multe pe capital.ro
Adauga un comentariu