Eveniment-Social

Partidul prefectului arestat si-a lansat candidatii la alegerile locale

Publicat: 07 apr. 2008
1

• Tandemul cu care filiala ieseana a Partidului National Liberal spera sa triumfe in alegerile locale este format din Cristian Adomnitei, candidat la Primaria Iasi, si Traian Dobre, candidat la sefia Consiliului Judetean • La evenimentul desfasurat la Sala Polivalenta a fost prezent si primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, presedintele PNL

Intr-o atmosfera festiva, pigmentata de dansuri irlandeze si ritmuri dance, liberalii ieseni si-au lansat candidatii la primariile din judet, dar si candidatul la sefia Consiliului Judetean (CJ) Iasi. Organizatia care l-a sprijinit pe Radu Prisacaru, fostul prefect al judetului, care a sfarsit prin a fi incatusat, a propus un tandem format din Cristian Adomnitei, actualul ministru al Educatiei si Cercetarii, cu care liberalii spera sa castige Primaria municipiului Iasi, dar si deputatul Traian Dobre, care va fi candidatul PNL pentru CJ Iasi. Despre acesta din urma, cotidianul ZIUA de Iasi a aratat in mai multe randuri ca a fost implicat in afaceri imobiliare nelegale, de genul celei in care a fost implicat Radu Prisacaru. La evenimentul desfasurat sambata la Sala Polivalenta a fost prezent si primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, presedintele PNL. Premierul nu s-a sfiit sa laude guvernarea liberala si bunastarea romanilor.

„Am condus Romania catre cele mai mari performante economice, am promovat traditiile si valorile, iar in 2008 avem in fata proiecte mari pentru tara. Alegerile care se apropie ne fac sa credem ca ne vom baza pe un electorat stabil. Pentru Iasi acest lucru e important, pentru ca va trebui sa devina un oras prosper si frumos. Este momentul ca judetul sa fie condus de liberali, pentru ca e imposibil ca acest judet sa fie condus in continuare de un primar si de un presedinte de Consiliu Judetean incompetent”, a declarat primul-ministru. Pe de alta parte, Tariceanu a atacat autoritatile locale, pe care a dat vina pentru lipsa investitorilor. „Judetul Iasi nu a atras investitiile pe care le merita, desi economia nationala a atras cele mai puternice investitii si asta se datoreaza numai celor care au condus judetul. Este momentul unei schimbari”, a mai adaugat Tariceanu. In alta ordine de idei, Cristian Adomnitei nu s-a lasat mai prejos si a lansat alte acuze la adresa administratiei iesene. „Orasul Iasi este un oras prafuit, plin de gropi si fara nici un proiect mare. Marea asfaltare a lui Gheorghe Nichita a fost o cacealma, avem doar marea plombare. De asemenea, nu avem parcari, avem cea mai scumpa apa din tara, cea mai scumpa gigacalorie si cei mai multi caini fara stapani. Pot sa va spun ca orasul nostru arata mult mai bine cand a fost lasat de Constantin Simirad pe mana lui Nichita. Acum arata mult mai rau. Nu pot sa cred ca iesenii sunt inca mintiti. Aceasta echipa a PSD este o intoarcere in timp, iar noi trebuie sa ne gandim la viitor”, a spus Adomnitei. Premierul Calin Popescu Tariceanu a accentuat ideea de atragere a investitiilor pentru judet si nu numai. „Partidul National Liberal se afla in campanie electorala cu alte partide care de mai bine de un deceniu nu au mai avut nici un fel de idei benefice pentru tara. Eu va pot spune ca vom avea drumuri mai bune si investitii pe masura. Noi, din anul 2004, am promis romanilor salarii mai mari si o economie ridicata si aceste lucru s-au realizat. Liberalii vor pune judetul Iasi pe marea harta a investitiilor straine, cu o infrastructura moderna”, a mai spus presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu. Desi a fost asteptata cu mult interes, vizita premierului la Iasi a fost extrem de scurta, pentru ca imediat dupa terminarea spectacolului de la Polivalenta, delegatia primului-ministru a plecat si nu a mai fost organizata nici o conferinta de presa.
Comentarii
  • Oricine poate castiga la Iasi,inafara de acesti indivizi numiti de voi.Incercati sa faceti un sondaj in randul oamenilor de rand si vedeti daca obtineti macar 0,1 %.Nu aveti niciun fel de realizari la nivelul orasului Iasi si nici in judet.Se poate vorbi despre voi ca despre niste nesatui de avere(castigata pe nemerit).
    Calmati-va,linistiti-va si plecati incotro veti vedea cu ochiii vostri incetosati!

  • Daca P.N.L-ul mizeaza la alegerile locale pe Adomnitei care nu este in stare sa gestioneze apartamentul propriu,si nu are alt scop decit imbogatirea in timp cit mai scurt,si pe Dobre unul dintre cei mai mari corupti si hoti pe care ia avut Iasul ,mai bine ar lasa politica in seama altora,si sar ocupa de educarea si formarea unei generatii de politicieni cu care sa poata in viitor sa faca cinste partidului.

  • stie cineva trecul comunist al lui traian dobre? ce legaturi a avut cu securitatea?stiti cum se comporta el cu angajatii sc comat iasi (fosta bjatm)?acum are curajul sa vorbeasca despre democratie ,etc,etc

Adauga un comentariu