Actualitate

Parlamentul franeaza legalitatea Dalkia Termo Iasi

Publicat: 21 oct. 2012
1

@ Compania care a preluat sistemul de termoficare pentru urmatorii 20 de ani intampina dificultati din partea Guvernului Romaniei cu privire la acordarea licentei de functionare necesare pentru furnizarea caldurii in aceasta iarna

A trecut mult timp de cand edilii locali, impreuna cu reprezentantii companiei franceze, se chinuie pe la usile autoritatilor de reglementare in domeniul energetic sa obtina o licentiere finala de functionare. Daca autorizatiile secundare precum cea de producere a energiei electrice si termice au fost obtinute de catre Dalkia Termo Iasi, cele mai importante licente pentru intrarea in legalitate a companiei de termoficare intarzie sa apara, cu toate ca sezonul rece bate la usa. Este vorba despre avizul de stabilire a pretului energiei termice si licenta finala de functionare a Dalkia Termo Iasi, cea fara de care compania de termoficare nu ar avea autonomie in furnizarea de agent termic catre ieseni. Saptamana trecuta, deputatii au adoptat un proiect care transfera Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei din subordinea premierului in subordinea Parlamentului. „Parlamentarii au schimbat recent legislatia cu privire la Comitetul de Reglementare al ANRE. Membrii Comitetului de Reglementare trebuie numiti in sedinta plenului reunit al Parlamentului. Stiu ca un proiect de hotarare pentru alegerea membrilor a existat la sedinta care a avut loc saptamana trecuta, insa acesta a fost amanat. Luni (astazi – n.r.) acest proiect de hotarare va fi rediscutat si speram ca se va stabili comisia cat mai repede posibil, in asa fel incat Dalkia Termo Iasi sa poata obtine licenta finala”, a declarat Ana Maria Icatoiu, director de Marketing in cadrul Dalkia Romania.

Licentierea se amana. Cine da caldura in calorifere?

Daca problemele cu care se confrunta Dalkia Termo Iasi nu vor fi rezolvate pana la inceperea sezonului de incalzire, operatorul termocentralei iesene ca ramane Municipiul Iasi. Cu alte cuvinte, evenimentele din iarna extrem de grea de anul trecut in care iesenii au fost nevoiti sa se lupte cu facturile imense la incalzire s-ar putea repeta intr-un mod mai grav in acest an, tinand cont de personalul specializat care a fost injumatatit in acest an in cadrul CET Iasi.
Pana in momentul de fata, Dalkia Termo Iasi a obtinut mai multe licente si autorizatii, insa pentru producerea de energie termica si electrica, precum si pentru transportul acestora. „Pe baza rapoartelor elaborate în Departamentul reglementare acces la retea si autorizare în domeniul energiei electrice si gazelor naturale, Comitetul de Reglementare, întrunit în sedinta din data de 05.10.2012, a aprobat licenta pentru producerea de energie electrica SC Dalkia Teroma Iasi S.A, si licenta pentru producerea de energie termica SC Dalkia Termo Iasi S.A”, comunica oficialii Autoritatii Nationale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
Comentarii
 • Primaria Iasi a adus aceasta firma de banane Dalkia, care face afaceri pe spatele consumatorilor si sclavilor care lucreaza pentru acestia.Hoti din primarie si consiliul local, acopera astfel o mare gaura provocata prin hotie, si fura legal prin aceasta firma capusa, care nu a investit un leu in CET.

 • De mai multa vreme scriu aici ca se vrea pamantul de sub CET de mai multi ani.Incet,incet motivand fel de fel de greutati se va ajunge in situatia ca CET sa produca numai energie electrica si asta de la Holboca ce urmeaza sa fie modernizat.

  • Cat de prost tre sa fii sa spui ca CET Holboca va produce numai energie electrica.Boule fara termica nu poti produce electrica alfel ar merge Holboca non stop.

   • Nimic nu-ti da dreptul sa-mi vorbesti asa.Neamul prost tot neam prost.Eu am spus clar ca vor pamantul de sub CET Iasi.Scriu aici tot felul de ratati care nu pot sa-si injure sau sa-si bage,sa-si spurce mamele,tatii,sotiile,copiii frati,surori etc.Vin si arata cat de mult le lipseste din cei * ani de acasa si ce putin bun simt au.

 • Categoric da, ar fi trebuit sa aiba toate licentele, dar , sub motivatia nevoilor urgente de incalzire…(dar asta a fost anul trecut), Nichita si-a mascat interesul personal ca Dalkia sa fie furnizor, incalcind astfel multe din prevederile ANRSC. Cui ii pasa? Populatia tace si plateste…ba ii mai si voteaza….Debransati-va; anul trecut a trebuit sa platesc ca prostul, ca plingerile mele la toate forurile s-au dus ca in fintina……m-am debransat si acum sunt linistit, ca vecinii au inteles si ne-am debransat tot blocul….este singura solutie impotriva hotilor din primarie si a excrocilor adusi de astia…….

 • SAI F.U.T. IN KUR SI BOT PE TOTI CEI DIN DALKIA SI SA NE SUFLE NEPULAI IN KUR SA NE INCALZIM.BAI ORASENILOR PROSTI, V-AU DUS NIMIKITA CU MICUL SI BEREA IN COPOU CA O SA VA FACA CALDURA LA JUMA DE PRET LA IARNA IAR VOI BOSOROGILOR SI BABELOR SI TIGANILOR ATI INGHITIT GOGOASA LOR. ACUM STATI IN FRIG SI FU.TE.TI.VA IN KUR CA SA VA INCALZITI S-AU IN CEL MAI RAU CAZ IN CANALELE CETULUI CA BOSKETARII SA VA INCALZITI.DACA VRETI SA VA FIE BINE DUCETIVA ASTAZI IN FATA PREFECTURII SI LATRATIVA ACOLO POATE VA BAGA CINEVA IN SEAMA CACI CICA TOT ESTE NITING PENTRU CEI DISPONIBILIZATI DE LA CET.HADETI CU TOTII LA PROTEST LA ORA UNU SI CERETIVA DREPTURILE VOASTRE ACUM ?

 • Daca v-a mincat in fund sa votati PSD – NICHITA primar , la iarna o sa muriti de frig si o sa platiti ca boii ce ati votat, facturi astronomice, este valabil si pentru boii si vacile care nu au iesit la vot.
  Asa va trebuie, chiar mai rau, pina o sa va treziti cu cine sa votati si o sa mergeti la vot.

 • Vaaaai….dar nicimacar nu si-au pus problema ca aceasta firma de rahat sa nu obtina licenta. S-a mers la sigur…nici nu pot sa-mi inchipui ce gramada de parale a luat Nichita ca sa lase serviciul de termoficare in grija firmei Dalkia. Ziceai ca-i firma lui tac-su nu alta.

Adauga un comentariu