International

Parlamentul European acuza gruparea terorista Statul Islamic de „genocid”

Publicat: 04 feb. 2016
1

Parlamentul European acuza gruparea terorista Statul Islamic de „genocid” prin persecutarea minoritatilor religioase din Siria si Irak.

„Este pentru prima data cand Parlamentul European a recunoscut un genocid in desfasurare”, a declarat europarlamentarul conservator Lars Adaktusson, initiatorul rezolutiei.

„Aceasta este o decizie care are drept scop sa ajute la recastigarea demnitatii milioanelor de victime ale crimelor barbare comise de Statul Islamic”, a a mai precizat el.

ISIS a vizat in mod deliberat comunitatile crestina, yazidi, turkmena, siita, shabak, kaka’e, sabiana si sunnita, „care nu sunt de acord cu modul de interpretare al islamului de catre ISIS”, a mai declarat europarlamentarul suedez.

In 2014, jihadistii radicali au provocat un val de revolta la nivel international, cand au atacat minoritatea yazidi din Irak, omorand si luand ostatici, inclusiv femei pentru a fi folosite ca sclave sexuale. 

Parlamentul European a cerut comunitatii internationale sa ia „masuri urgente” impotriva „uciderii in masa” a minoritatilor religioase de catre Statul Islamic, afirmand ca reprezinta „crime de razboi” si „crime impotriva umanitatii”.

ONU a declarat ca violentele comise de Statul Islamic, precum executiile in piete publice, „ar putea, in unele cazuri, constitui crime de razboi, crime impotriva umanitatii si chiar genocid”.
Adauga un comentariu