Local

Parlamentarii Iasului au depus amendamente pentru autostrada Est-Vest

Publicat: 10 dec. 2015
1

Dupa ce Guvernul Ciolos a exclus proiectele importante ale Iasului din bugetul pentru anul 2016, parlamentarii din judet au trecut la proteste. Deputatii si senatorii au aratat ca vor amenda legea bugetului pe 2016, cu proiecte ce tin de dezvoltarea Iasului si a zonei Moldovei. Printre acestia se numara si cei ai UNPR Iasi. Acesti au depus ieri un amendament la proiectul legii bugetului, cu privire la finantarea revizuirii studiilor de fezabilitate pentru autostrada Iasi – Târgu Mures. Amendamentul a fost semnat de parlamentarii Gheorghe Emacu, Camelia Bogdanici, Marin Burlea, Ionel Agrigoroaei, Tudor Ciuhodaru si Sergiu Vizitiu.

„În prezent nu exista niciun studiu de fezabilitate actualizat pentru cele trei tronsoane ale autostrazii. Cu toate acestea, în masterplanul de transport, varianta optimista legata de finalizarea studiului de fezabilitate pentru ruta Ungheni- Iasi-Târgu Neamt este prevazuta pentru 2016. În acest context, parlamentarii UNPR Iasi solicita alocarea unei finantari clare în 2016, pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate, precum si demararea lucrarilor de executie ale autostrazii Iasi-Târgu Mures. Realizarea unei conexiuni rutiere moderne între regiunea de Nord-Est, una dintre cele mai sarace din Europa, si vestul tarii, reprezinta singura sansa prin care vom putea recupera decalajul economic. Este o investitie asteptata nu numai de ieseni, ci de toti moldovenii, inclusiv cei de peste Prut”, au mentionat reprezentantii UNPR Iasi. 
Comentarii
  • Iasul a avut cel mai mare numar de parlamentari in parlament dupa cei din Bucuresti si nu au fost in stare sa impuna adoptarea in parlamet a legilor care sa dezvolte Moldova, ca in cei 25 de ani investitiile majore in Moldova au fost inexistente.
    In Transilvania au fost incepute „DOUA AUTASTRAZI”, cate sau facut in Moldova stiind ca este una dintre regiunnile cele mai sarace din Europa cu o populatie de 5,2 milioane locuitori.
    Pibul este si el undeva la 7500 de euro pe cap de locuitor, fata de 32000 la Bucuresti sau 14500 in triunghiul de aur Timisoara, Cluj, Oradea.
    Si au tupeul acum parlamentarii de Iasi sa se considere victime, unde au fost 25 de ani.
    Hai sa fim seriosi!

Adauga un comentariu