Actualitate

Parintii bebelusului de la Infectioase vor sa se faca dreptate! Acestia cer explicatii celor implicati

Publicat: 04 apr. 2016
1

@ Bebelusul de doar noua luni caruia i-a fost administrat gresit un tratament zilele trecute la Spitalul de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” din Iasi este in continuare sub supraveghere medicala, la o unitate privata din oras

Copilului ii este in continuare rau, iar medicii incearca sa afle, prin investigatii amanuntite efectuate zilnic, cauza care a dus catre starea aceasta. Pentru ca mama este singura persoana care a fost de fata in momentul in care asistenta i-a administrat o injectie destinata unui copil in varsta de opt ani, doar ea poate merge pentru a face sesizare la managerul spitalului pentru a se face dreptate.

„Copilul are in continuare febra, numai 39 de grade, nu stiu ce sa mai fac. Zilnic ii fac alte analize, sa stabileasca exact cauza care a dus la starea de rau. Cand ne externeaza, voi merge direct la managerul spitalului pentru a face o sesizare, sa-mi explice de ce a facut ce a facut asistenta respectiva. Am cerut informatii despre ea, numele macar, sa vorbesc, sa imi explice, am inteles ca nu au voie sa divulge, dar totusi eram pacientii dumneaei, trebuia sa zica cum se numeste. In momentul in care am vorbit cu medicii de acolo, au incercat sa ma convinga ca trebuia administrat antibioticul la copil, dar eu le-am si spus faptul ca i-au administrat altul decat cel necesar. Atunci am luat eu tava de la asistenta si am luat seringile pe care scria doua nume diferite, al copilului meu pe seringa neatinsa si alt nume, al unui pacient din salon, pe cea pe care i-a facut-o”, povesteste Zana Popa, mama bebelusului. Femeia sustine ca pe prescriptia antibioticului administrat copilului ei specifica destul de clar ca nu se administreaza atunci cand persoana are anumite simptome, lucru ce a daunat si i-a agravat starea copilului. Imediat cand va fi externata, mama bebelusului intentioneaza sa clarifice situatia petrecuta cu managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, dispusa sa mearga pana la capat.

„Daca nu se rezolva nimic la spital, voi merge mai departe. Cred ca orice mama ar face acest lucru, daca propriul copil ar fi in aceasta situatie. Antibioticul i-a mentinut starea de rau”, a adaugat femeia. „Daca parintii vor sa faca reclamatii, sunt asteptati la spital, in felul acesta va fi o ancheta si vor fi rezultate concludente. Mi-au cerut date personale ale asistentei, insa eu nu pot oferi orice informatie, oricui”, a povestit medicul de garda din ziua respectiva.

Citeste si: Un spital din Iasi se intoarce in epoca lui Stalin. Decizie incredibila luata de director




Adauga un comentariu