Destinatii montane

Parcul Naţional Cheile Nerei Beusnita, un loc de basm

Publicat: 10 oct. 2019
Parcul Cheile Nerei Beusnita
Parcul Cheile Nerei Beusnita

Parcul Naţional Cheile Nerei Beusnita. Una dintre cele mai încântătoare zone din România este Parcul Naţional Cheile Nerei-Beusnita din Carpații Occidentali. Cheile Nerei Beusnita alcătuiesc o arie protejată de interes naţional. Un loc minunat pentru cei care vor să petreacă o vacanţă de vis în natură.

Parcul Naţional Cheile Nerei Beusnita. Descriere

Cheile Nerei sunt situate de-a lungul râului Nera, în judeţul Caraş-Severin, între localităţile Sasca Romană şi Şopotul Nou. Distanţa pe care se întind cheile este de circa 22 km din care aproximativ 20 km de chei propriu-zise.

Râul Nera străbate un defileu cu aspect de chei, îngust, spectaculos şi absolut sălbatic, formând cele mai lungi chei din România. Aici, unde pereţii se înălţa până la 200 de metri, apa Nerei şi a afluenţilor săi a săpat şi a format în rocă calcaroasă lacuri, canioane, peşteri şi cascade impresionante. O potecă turistică marcată le străbate, dar parcurgerea lor necesită traversarea raului Nera direct prin apă.

În partea estică (dinspre amonte) a cheilor găsim un alt obiectiv turistic, Lacul Dracului. Din partea vestică se poate ajunge la Cascadele Beusnitei şi la Lacul Ochiul Beului. De asemenea se mai poate vedea şi canionul Valea Rea.

Parcul Cheile Nerei-Beusnita ocupa zona sudică a Munţilor Aninei şi partea nordică a Munţilor Locvei, ocupând o suprafaţă de 36.364,8 ha ce include 6 rezervaţii declarate şi una propusă.

Cheile Nerei, călătorie în timp

Parcul Naţional Cheile Nerei Beusnita. Spectaculoasele formaţiuni naturale de aici îţi lăsa impresia că ai călătorit în timp, undeva într-o eră în care natură nu a apucat să fie alterată. Pădurile uriaşe, cascadele, peşterile, lacurile, sunt doar câteva minuni ale naturii de care te poţi bucura. Este aproape imposibil să nu te înclini în faţa acestei catedrale a naturii în care timpul s-a oprit în loc pentru a surprinde, că într-o fotografie, tot ceea ce natura a putut da mai frumos.

O aventură demnă de povestit celor care încă nu au ajuns prin astfel de locuri.
Adauga un comentariu