National

Parchetul militar NU va ancheta cazul Visinescu

Publicat: 07 aug. 2013
1

Parchetul militar a anuntat, miercuri, ca isi declina competenta in cazul tortionarului Alexandru Visinescu, in cazul caruia Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a depus plangere penala, informeaza gandul.info.

Potrivit jurnalistilor gandul, seful Parchetelor militare, procurorul militar Ion Vasilache, a explicat ca, din 2007, competenta pentru anchetarea acestor infractiuni a fost mutata la Parchetul General.

Seful parchetelor militare le-a declarat jurnalistilor gandul ca infractiunile tortionarilor s-ar fi prescris, insa este contrazis de o lege din 2012 care spune ca infractiuni precum genocidul, omorul deosebit de grav nu se prescriu.

Parchetul militar si-a declinat competenta si a trimis plangerea penala la Parchetul general, condus de Tiberiu Nitu.

Gandul.info mai scrie ca Polonia, Ungaria, Israel si Germania au demarat, dupa Al Doilea Razboi Mondial, adevarate campanii de identificare a tortionarilor nazisti. Iar dupa 20, 30 sau chiar 70 de ani, ofiterii nazisti considerati responsabili de crime odioase impotriva evreilor sunt si acum anchetati, judecati si trimisi dupa gratii.
Comentarii
  • aveti dreptate dar acolo in acele tari nu traiesc romini si mai ales nu conduc rominii. cum sa-si scoata ochii unul altuia unde sa pomenit corb la corb sa-si scoata ochii? si daca incepe cu visineschi au mult de lucru ca sunt mii si mai tineri care au grija sa bage bete in rotile justitiei.nu stiu de ce ne chinuim ca rominia nu va fi niciodata o tara normala.om trai si vom vedea. am invatat foarte multe obiceiuri de la conationalii nostri tuciurii si asta o sa ne ingroape de tot.

Adauga un comentariu