National

Parchetul General a dat verdictul in cazul PLAGIATULUI lui Victor Ponta. Vezi aici care este!

Publicat: 21 mai 2013
1

Victor Ponta era acuzat ca ar fi copiat sectiuni de mari ale tezei sale de doctorat din publicatii anterioare, insa fara sa puna referinte exacte. Parchetul General a decis ca Victor Ponta nu a plagiat la teza sa de doctorat si nu se va incepe urmarirea penala pe numele premierului, potrivit antena3.ro. Plangerea a fost depusa de Mihail Neamtu si Adrian Papahagi.

Parchetul a cerut in acest caz o expertiza si de la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA). La acea vreme, premierul l-a acuzat de implicare in acest caz pe presedintele Traian Basescu.

Aceasta acuzatie era formulata pe baza unor documente si atunci se spunea ca premierul Victor Ponta si-a obtinut doctoratul la Universitatea din Bucuresti, in timp ce era secretar de stat la cabinetul lui Adrian Nastase, care a fost si supervizorul sau de doctorat.

Imputatia de plagiat a fost publicata si de alte cotidiane, au fost prezentate pasaje copiate pasaje din teza de doctorat in paralel cu textele-sursa, insa acum, dupa ce Parchetul General a cerut mai multe documente si s-au facut mai multe expertize, procurorii au ajuns la concluizia ca premierul nu a plagiat.

Astfel, nu se va incepe urmarirea penala pe numele lui Victor Ponta.
Comentarii
Adauga un comentariu