Eveniment-Social

Parcarea din Parcul Teatrului National, ingropata definitiv – FOTO, VIDEO

Publicat: 21 mai 2015
1

@ Primaria a anuntat taierea a 250 de arbori @ Taierile sunt programate in parcurile din Copou  @ Sefii primariei se jura ca nu se mai ating de vegetatia din parcul de la Teatrul National

La finele acestei saptamani, municipalitatea incepe o campanie de scoatere din oras a sute de arbori uscati. Reprezentantii primariei s-au consultat inainte de marcarea arborilor cu reprezentanti ai grupurilor din societatea civila care au protestat in trecut atunci cand primaria a dispus taieri de arbori din zona centrala, lucru care au nemultumit mii de ieseni.

„Orice pas pe care-l facem in aceasta directie va fi foarte bine mediatizat pentru a nu face din el un eveniment de oprobiu public si nu de necesitate. Avem in acest dosar toate materialele care stau la baza avizarii scoaterii de pe domeniul public al arborilor uscati. Nota de constatare e facuta intre cei de la SC Servicii Publice Iasi SA si dl Lupu Ionel si Dinu Munteanu – care s-au prezentat si ei la deplasarea in teren si s-a constatat ca arborii sunt uscati, si impreuna cu cei de la Romsilva s-au emis toate avizele pentru scoaterea lor de pe domeniul public”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. In ceea ce priveste taierile de arbori anuntate de primarie, vorbim in prima faza de 165 de arbori localizati in Parcul Expozitie, Parcul Copou si pe Aleea Grigore Ghica Voda, precum si de 91 de arbori amplasati pe aliniamente stradale de pe Codrescu, bd. Carol I, Aurora, Chisinaului, Simionescu. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, la finele anului, pe locatiile de unde se vor inlatura arbori, vor fi plantati in loc puieti in cadrul campaniei de plantari din toamna.

Parcarea subterana de langa primarie, abandonata

Scandalul iscat in jurul proiectului de modernizare a parcului Teatrului National „Vasile Alecsandri”, in conditiile in care primaria intentiona realizarea unei parcari subterane pe locul unui aliniament de platani, pare sa fi ajuns la final. Sefii primariei au anuntat ca deja au fost incepute procedurile pentru modificare a documentatiei pentru amenajarea urbanistica a zonei. „In primul rand s-a renuntat la parcare. Automat prin renuntarea la ea, tipul de vegetatie care trebuia sa fie dezvoltat pe zona de planseu de pe zona superioara a parcarii va fi inlocuit cu alt tip de vegetatie care permite inradacinarea acolo unde este cazul, pastrarea vegetatiei existente si imbunatatirea aspectului din punct de vedere urbanistic a intregului parc, in corelare cu parcul de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Potrivit acestuia, redesenarea modului in care va arata parcul de langa primarie se va face pe baza unui studiu. „Avem un material venit de la inginerul Ionel Lupu. E prezentat si la SC Servicii Publice Iasi, se analizeaza, il vom prezenta si public la momentul oportun”, a detaliat viceprimarul Mihai Chirica.
Adauga un comentariu