National

Papusarii PNL nu reusesc mobilizarea pentru alegerile locale. Oamenii refuza sa candideze sub stindardul PNL

Publicat: 22 iul. 2015
1

Papusarii PNL au probleme cu mobilizarea colegilor pentru alegerile locale de la anul. Lumea nu se inghesuie sa candideze pentru primarii cu putine sanse de izbanda, sustin surse din PNL. Centrul a dat militaria jos din pod: din fiecare filiala trebuie sa vina, pana la 1 august, o propunere de candidat pentru primaria resedinta de judet. Daca nu se intampla asta, unul dintre cei doi copresedinti PNL de la nivel local va fi aruncat automat in lupta. Directiva nu bucura pe toata lumea. Este si normal: cine pica testul localelor risca sa piarda si functia politica, si sansa unei candidaturi la parlamentare.

Bufonul Marian Petrache, secretarul general al PNL, a transmis deja filialelor sa pregateasca unul dintre copresedinti in cazul in care partidul nu va avea un candidat cu sanse de reusita pentru alegerile locale.

Conducerea centrala a PNL cauta solutii preventive. Temerea este ca unii aspiranti liberali la posturile de edili ar putea actiona abia in ultima clipa: fie vor candida pentru PNL daca partidul intra la guvernare, fie trec pe listele PSD daca acest partid ramane la putere.

Ciprian Dobre, copresedinte PNL Mures: „Prin ordonanta 55 a guvernului Ponta, PNL a pierdut foarte multi alesi locali. PSD va intra in alegerile locale din 2016 cu 2.000 de primari, PNL cu aproximativ 1.000 de primari. Daca nu exista intr-un judet sau in altul un candidat pentru primaria municipiului resedinta de judet, respectiv presedinte de consiliu judetean, atunci presedintii organizatiilor trebuie sa-si asume responsabilitatea candidaturii”.

Directiva venita de la centru nu-i incanta pe liderii de filiale.

Marius Obreja, copresedinte PNL Covasna: „Ca presedintele sa-si asume aceasta munca, lupta, sa spunem, ca daca noi nu vom avea la nivel central un candidat ca sa ne inscriem, atunci merge secretarul general? Nu e hotarare avuta in Birou, nu e o discutie in sensul asta, atunci nu stiu in ce masura sau de unde e ideea asta”.

Altii recunosc ezitarile din randurile liberale.

Alt bufon, Dumitru Oprea, copresedinte PNL Iasi, declara: „Pana la 1 august asteptam si pe cei care stau, asa, intr-o ciudata stare, nu neaparat de nehotarare. Neimplicarea la locale inseamna neimplicarea forever. Deci nu poti sa stai dupa colegii tai sa vezi ce fac la locale si tu sa spui ca esti numai bun la generale”.

Rezultatul la locale va influenta decisiv soarta unui lider de filiala.

Raducu Filipescu, copresedinte PNL Calarasi: „Traiesti sau mori in functie de rezultat. E treaba clara, nu? Ce sa o mai invartim? La mine problema este ca avem prea multi la municipiu si avem prea multi la judet. Pericolul este sa-i pun in asa fel incat sa traga unul pentru altul. Sa nu traga unul cea si unul in partea aialalta”.

Deocamdata, fuziunea PNL este departe de a da rezultatele scontate. Papusarii PNL bat la pas filialele pentru a-si convinge colegii sa lase orgoliile departe si sa conlucreze impreuna pentru viitoarele alegeri, dupa atatia ani de rivalitate politica locala. Totul pentru un scop nobil: „REVENIREA LA PUTERE
Adauga un comentariu