Eveniment-Social

Papagalii politicii iesene – FOTO

Publicat: 23 iul. 2012

Peste 20.000 de oameni au participat la sfarsitul saptamanii trecute la Iasi la mitingurile pro si contra Traian Basescu. Paradoxal, desi mitingurile s-au tinut in Iasi doar aproximativ trei mii de persoane au fost din municipiu si din comunele arondate. Mii de oameni au venit la ambele mitinguri din judetele invecinate, atat la PDL cat si la USL. Fie ca a fost vorba de manifestanti din Neamt, Suceava, Botosani, Bacau sau Vaslui, toti acesti oameni au ocupat in mare parte locurile de desfasurare ale mitingurilor.

La mitingul PDL, doar 1.000- 1.500 persoane au fost din Iasi. Din Suceava au venit circa 3.000 de persoane, alte 2.000 din Vaslui, din Neamt au venit 2.500 de oameni, din Botosani aproximativ 1.000 de manifestanti. Au mai venit alte cateva sute din Galati, Brasov, Constanta si Bucuresti.

De partea cealalta, mare parte din cei 15.000 de manifestanti au venit din Bacau, Vaslui, Botosani, Suceava si Neamt. Din fiecare oras sau comuna au venit circa 80-90 de persoane in autocare si microbuze.
Desi, conform organizatorilor, au fost de aproape doua ori mai multe persoane la ambele mitinguri, numaratoarea celor care au asigurat ordinea si buna desfasurare a evenimentelor a aratat altceva. Daca manifestantii din alte judete au venit grupati cu autocarele, cei de la Iasi au coborat fie din MAZ-uri, fie din tramvaiele regiei de transport.

Asta arata doar un singur lucru, ca liderii ieseni ai partidelor implicate in organizarea mitingurilor au dat chix. Dumitru Oprea, Marius Spinu, Gheorghe Nichita sau Relu Fenechiu, mari lideri de filiale locale sau judetene s-au facut de tot rasul in fata celor adunati in Piata Unirii sau in Piata Palatului. Desi se autointituleaza baroni locali, ba lideri regionali, ba profesori universitari cu mari veleitati de politicieni, acestia ar trebui sa mai invete de la ceilalti lideri de filiala din Moldova, oameni care au reusit sa-si mobilizeze electoratele atunci cand a fost nevoie.
Comentarii
Adauga un comentariu