International

Papa Francisc, imbratisare pentru prostituate si transsexuali

Publicat: 10 apr. 2016
1

Papa Francisc a oferit sambata o imbratisare plina de semnificatie unui grup de cincizeci de foste prostituate si transsexuali veniti din toate colturile lumii la Vatican.

Ziarul L’Osservatore Romano a explicat ca imbratisarea a fost oferita dupa ce Papa Francisc a prezidat Audienta extraordinara de sambata cu prilejul Anului Sfant al Milostivirii care se incheie pe 20 noiembrie.

Acest grup de persoane venite din peste zece tari – neprecizate de ziar – au fost in trecut victime ale prostitutiei si traficului de carne vie, iar in prezent primesc asistenta de la o asociatie de solidaritate care opereaza in zona Reggio Emilia (nordul Italiei).

Papa a salutat in Piazza San Pietro si trei detinuti la o inchisoare din Milano – doi cu condamnare pe viata, al treilea la 15 ani – care i-au trimis o scrisoare Sfantului Parinte si 12.000 de sfinte cuminecaturi realizate de ei insisi la inchisoare.

Intalnirea a fost posibila datorita unui proiect promovat de Fundatia Casa dello Spirito e delle Arti, care colaboreaza cu detinuti in cele mai mari inchisori din Italia, la realizarea unor produse de panificatie.
Comentarii
  • Normal ca le ia apararea, pt ca e o practica raspandita intre preotii catolici. Mai grav e ca au dat si in pedofilie. Nu mai bine s-ar casatori cu o femeie? Celibatul nu e pt oameni, iar ei sunt tot OAMENI!

Adauga un comentariu