National

Papa Francisc ar putea veni in Romania. Vezi cand si cu ce ocazie

Publicat: 23 feb. 2015
1

Papa Francisc a fost invitat, pe 2 august, in Romania, la evenimentul de inaugurare a manastirii Maria Radna, din judetul Arad, care s-a aflat intr-un proces de reabilitare, programat a se finaliza in lunile urmatoare.

Preotul paroh al manastirii Maria Radna, Andreas Reinholz, a declarat ca invitatia a fost transmisa de catre Episcopia Romano-Catolica Timisoara.
 
„Pana acum nu a fost confirmata prezenta, dar Papa Francisc a luat la cunostinta despre aceasta posibilitate. Totusi, Vaticanul va fi reprezentat la acest important eveniment”, a declarat Reinholz.
 
Totodata, Andreas Reinholz a precizat ca si-au confirmat prezenta la eveniment mai multe personalitati, printre care presedintele Romanie – Klaus Iohannis.
 
Manastirea beneficiaza de un program de reabilitare in valoare de 47,14 milioane de lei, adica peste 10 milioane euro, cea mai mare parte a fondurilor, respectiv 30 de milioane de lei, provenind de la Uniunea Europeana, prin Programul Operational Regional.

Diferenta de bani a fost alocata de Guvernul Romaniei si de beneficiar, adica Episcopia Romano-Catolica Timisoara. Reprezentantii manastirii au spus ca intregul complex va intra intr-un circuit turistic permanent din 2015, estimand ca se va dubla numarul de vizitatori.
Adauga un comentariu