Actualitate

PANICA PRINTRE CORUPTII DIN IASI! Record incredibil inregistrat la DNA Iasi! Toate aceste date au fost dezvaluite ieri!

Publicat: 26 feb. 2016
1

@ Procurorii de la DNA Iasi au inregistrat un record istoric: au trimis in judecata 109 de acuzati, majoritatea cu functii importante in institutii sau societati @ Numarul dosarelor inregistrate in 2015 la DNA Iasi a crescut alarmant @ Tot mai multi ieseni isi doresc ca procurorii de la DNA sa intervina si sa-i ancheteze pe functionarii corupti

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a publicat ieri toate datele privind activitatea procurorilor care fac parte din aceasta structura. In acest raport de bilant a fost prezentata si activitatea procurorilor de la de la Serviciul Teritorial Iasi al DNA. Astfel, reiese ca procurorii ieseni se afla pe primul loc din tara, comparativ cu restul serviciilor teritoriale, in ceea ce priveste numarul de inculpati trimisi in judecata sau care au semnat acorduri de recunoastere a vinovatiei.

In ultimii ani, echipa de la DNA Iasi a fost schimbata pana s-a ajuns la o schema destul de performanta, cu profesionisti curajosi si pusi pe treaba. Concret, numarul inculpatilor trimisi in judecata in anul 2015 a ajuns la 104. Aceasta cifra reprezinta un record absolut inregistrat de procurorii anticoruptie ieseni. Majoritatea indicatorilor sunt pozitivi. Un lucru care pare alarmant este acela ca, in anul 2015, a crescut semnificativ numarul dosarelor inregistrate pe masa procurorilor de la DNA Iasi. Daca in anul 2014 au fost inregistrate 301 dosare, in 2015 au fost inregistrate 441 de dosare.

„Serviciul teritorial Iasi a înregistrat o crestere semnificativa a numarului de dosare înregistrate. Cantitativ, au crescut cu 46,5% cauzele de solutionat (441 comparativ cu 301), cu 57,4 % cele solutionate (159 comparativ cu 101) si cu 66,66 % solutiile pe fond dispuse (130 fata de 78 în anul 2014). Se constata, totodata, mentinerea la un nivel bun a ponderii cauzelor solutionate din totalul cauzelor de solutionat, respectiv 36,1 %. Au ramas nesolutionate 273 cauze, în crestere cu 39,3% (196 cauze în anul 2014)”, se arata in raportul de bilant.

Fiecare procuror a avut in lucru cate 40 de dosare

Au fost trimise in judecata 17 dosare, cu trei mai multe decat in anul precedent. „Se constata ca, cele 17 rechizitorii au un obiect diversificat, pe categorii de infractiuni fiind emise: 13 rechizitorii având ca obiect fapte de coruptie si infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie, 2 rechizitorii referitoare la infractiuni împotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene, 2 rechizitorii privind infractiunea de evaziune fiscala (cu un prejudiciu total în valoare de 16.291.434 lei). În anul 2015 au fost încheiate un numar de 6 acorduri de recunoastere a vinovatiei, 4 acorduri fiind admise de catre instanta, celelalte 2 aflându-se în cursul judecatii, cu mentiunea ca, în cele 6 acorduri nu au fost aplicate dispozitiile art. 19 din Lg. 682/2002 sau ale art. 19 din OUG nr. 43/2002″, se mai arata in acest raport de bilant. La DNA Iasi lucreaza sase procurori in prezent si sase ofiteri de politie. Fiecare procuror a avut in lucru aproximativ 40 de dosare in anul 2015. Pentru anul 2016, fiecare dintre acestia au ramas cu un numar de aproximativ 68 de dosare nefinalizate. Aceste cifre arata ca activitatea lor este una foarte intensa, voluminoasa. Trebuie luat in calcul ca aceste dosare au o complexitate sportita fata de dosarele din alte domenii.

„In concluzie, activitatea desfasurata de Serviciul Teritorial Iasi în anul 2015 a fost una dinamica, marcata de administrarea cu celeritate a actelor de urmarire penala si solutionarea cauzelor, fiind înregistrate cresteri în privinta majoritatii indicatorilor statistici, concomitent cu o crestere importanta a stocului de dosare aflate în lucru. În aceste conditii, principala problema cu care se confrunta unitatea este cresterea spectaculoasa a numarului cauzelor nou-înregistrate, în crestere cu aproape 50% fata de anul anterior si cu mai mult de 100% fata de anul 2013”, au completat procurorii. Unul dintre cele mai importante dosare finalizate de procurorii ieseni in anul 2015 vizeaza coruptia de la Consiliul Judetean Iasi. A fost trimis in judecata presedintele acestei institutii, Cristian Adomnitei.
Comentarii
  • DNA Iasi a avut cu foarte putin in urma , in exprimare cantitativa, mai putin de 1 rechizitoriu pe an, de procuror.MAI PUTIN DE UN DOSAR FINALIZAT PRIN TRIMITERE IN INSTANTA DE FIECARE PROCUROR, intr-un an de zile, dupa un cost de salarii de 84000 RONi de procuror , pe an. Printre „marile” cauze de coruptie pe care le-au siolutionat, avem simpli politisti care au primit spaga vreo 2 pesti si cateva kile de faina de mamaliga, primar ce-si supraveghea din resurse publice amanta sau procurori care au uitat vreo cateva dosare in sipet, nesolutionate.

  • = continuare= Nimic,insa, din ceea ce a pus economic si social Iasi-ul pe butuci, nimic mai serios despre coruptia din justitie ( jud. Anton scapa pentru ca s-a sifonat ancheta, o alta judecatoare care se imprumuta de la justitiabili a primit o pedeapsa redusa, in timp ce marii datatori de tunuri si exponenti ai coruptiei judiciare isi vad netulburati de viata. DNA Iasi este cel mai superficial, delasator, incompetent si corupt din tara serviciu teritorial, in care blaturile dintre procurori si infractori ( in special cu cei din sfera administratiei publice si ,in mod particular, cu administratia Nichita) sunt principalul motiv de lipsa de activitate procedurala legala. Cand pleci de la mai putin de un rechizitoriu solutionat intr-un an, de un procuror, nu e greu sa faci cresteri spectaculoase de 500%.Asa ca nu va imbatati cu apa rece!

  • Minciuni si praf in ochi. DNA este o institutie de 2 lei in Iasi odata ce oameni corupti si hoti cunoscuti sunt in libertate si-si rad de noi. Exista o protectie evidenta pentru oameni ca ostaficiuc, buiceag, serbescu, dovada suprema fiind aceea ca acestia nu au ajuns inca in puscarie. Punandu-i in balanta pe covic, botez, azoitei putem afirma ca in zona orasului Iasi exista o protectie puternica atat din partea procurorilor cat si din partea judecatorilor pentru corupti, politicul avand un rol decisiv. Degeaba ni se arunca cu praf in ochi cu nichita, adomnitei sau fenechiu odata ce este cunoscut faptul ca au fost executati politic, adica procurorii au actionat la comanda si nu din proprie initiativa. Va mai trece multa apa pe bahlui pana ce-i vom vedea pe senatorul stanciu sau pe covic bagati la zdup, iar pana atunci se va incerca amagirea noastra cu acest tip de articole cum este cel de mai sus.

  • Dosarul Fortus din 2010 zace aruncat intr-un sertar, astfel ca atat casele de insolventa, cat si Chisca, rad in nas angajatilor carora le-au furat munca de o viata!! Si la DNA este aceeasi coruptie ca in toata societatea, nu va lasai pacaliti!!

  • Dar dosarul CET Iasi nu a intrat in preocuparile adormitilor de la DNA Iasi pentru ca nu pot fi deranjati Nichita si tinut in sertar de *** . De buni si corecti ce sunt a trebuit sa vina o echipa de procurori din Bucuresti sa-l cerceteze pe Gigi Nichita. Vai de capul lor.

  • Hopaaa a disparut Ciobanu de la DSV. Are bani de cumpara tot? In reluare, oare DNA cind o sa vada toate smenurile acestuia la DSV Iasi ? Mita, abuz, licitatii trucate si altele? Cica are toata politia la picioare.

  • Putina rabdare si apare si numarul de dosar penal. Sa vedem atunci scoateti comentariile? DIRECTORUL DSV IASI ARE PLINGERE PENALA, sau plingeri cine stie. Ce frumos, DNA Bacau a rezolvat la DSV Bacau aceeasi situatie in 3 luni, mita licitati trucate concursuri aranjate E adevarat directoarea de acolo nu avea fir direct cu cine trebuie.

  • Jenant, să lauzi DNA-ul local pentru marile realizări în condițile în care cele mai importante arestări au fost efectuate de cei de la Bucureti. De fapt, nici nu ar trebui să mai mire pe cineva realitatea existentă întrucât marile dosare au fost deschise pe interes de către marele ”catani de baltă” Leva Lemilian, iar după plecarea acestuia din pură întâmplare a ajuns în locul lui, fina acestuia. Despre Panțiru Mihai nimic; despre Dadu Vasile nimic; despre jaful de la CET nimic; despre jaful de la CAS nimic; despre ”traversa ue” de pe youtobe nimic; și lista poate continua la nesfârșit, c-așa-i în tenis…

  • de ce nu se recunoaste faptul ca exista dosare pe numele unor angajati ai primariei iasi sau ai consiliului judetean care sunt puse la pastrare sau uitate?

Adauga un comentariu